2009-02-23 15:37:51• hírek • Ferenczi Noémi

Elégedetlenek a hivatásos nevelők

Hétfőn sajtótájékoztató keretében számolt be Marc Adrian, a Szatmár Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság igazgatója a hivatásos nevelők és az intézmény közötti konfliktusról. Elmondása szerint, ennek főleg anyagi okai vannak.

Az.elmúlt időszakban többször szerveztek találkozót a hivatásos nevelőkkel a Gyermekvédelmi Igazgatóság szakemberei. A munkamegbeszélések során több problémára fény derült, főleg, ami a hivatásos nevelők ki nem fizetett szabadnapjait illeti. Egy néhány évvel ezelőtti törvénymódosítás nyomán, a le nem töltött szabadnapokat csak abban az esetben fizetheti ki az alkalmazó, ha megszűnik a munkaviszony az alkalmazottal.

„Nagyon fontos és felelősségteljes munka a hivatásos nevelőké, azonban azt meg kell érteniük, hogy nem az intézményen múlik, hogy kifizetjük-e a ki nem vett szabadságot, hanem a törvényeken. Igyekezni fogunk olyan törvénymódosításokat kieszközölni, melyek „pontra teszik" a hivatásos nevelők bérezésére vonatkozó problémákat"- magyarázta az igazgató.

Szatmár megyében, egyébként, 303 hivatásos nevelő van, akik összesen 459 gyermek neveléséről gondoskodnak. Egy nevelő fizetése, az összes juttatással együtt elérheti az 1000-1400 lejt.

Emiatt a konfliktus miatt, egyelőre nincs érvényes kollektív munkaszerződésük a hivatásos nevelőknek.

Marc Adrian igazgató elmondta, a jövőben intenzívebb kommunikációt kívánnak fenntartani a hivatásos nevelőkkel

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: