2014-04-25 02:13:32• hírek • Kocsis Zoltán

Bajban a Juventus és a Valencia

Mindkét hazai pályán játszó csapat előnyt tudott szerezni magának az Európa Liga elődöntőjének első mérkőzésén: a Benfica egy góllal győzte le a Juventust, a Sevilla pedig a kettővel a Valenciát. A „denevérek" nagyon nehéz helyzetbe kerültek a jövőheti visszavágó előtt, ám az „öreg hölgynek" sem lesz könnyű dolga.

A Juventus már a második percben bajba került a Da Luz stadionban, amikor egy szöglet után a védők megfeledkeztek Garay-ról, aki senkitől sem zavartatva fejelhette be a Benfica vezető találatát. A rendkívül takarékosan játszó olaszok erre Tevez egy lövésén kívül nem nagyon tudtak érdemben válaszolni. Hiába birtokolták többet a labdát (57-43 volt a labdabirtoklási arány a végén a javukra), nem tudtak igazán veszélyesek lenni. A pihentetett Llorentét helyettesítő Vucsinics eltűnt a mezőnyben. Előnye tudatában a Benfica sem erőltette a dolgot, így a szünetig sok érdemleges már nem történt.

A második félidőre azonban már egy aktívabb, támadóbb Juventus futott ki a pályára. Ezt jelezte Pogba veszélyes fejese és Vucsinics lövése is. Próbálkozásaikat a 73. percben siker koronázta, amikor Tevez két védőt is elfektetve kilőtte a rövid alsó sarkot. Szinte hihetetlen, de az argentin csatár öt év után talált be ismét európai kupameccsen.

A góltól azonban nem esett össze a Benfica, mi több, tíz perccel később ismét megszerezte a vezetést: Lima futtából bombázott a léc alá 15 méterről. Az utolsó tíz percben Chiellini egyenlíthetett volna, Markovics pedig növelhette volna csapata előnyét - ám az eredmény már nem változott.

A másik elődöntő jóval eseménydúsabbra sikeredett - itt érdemes megemlíteni azt az érdekességet, hogy mind a Bajnokok Ligája, mind az Európa Liga első elődöntőit az Ibériai félszigeten játszották -, a Sevilla pedig elsősorban Rakitic remek játékának és passzainak köszönhetően két gólos előnyt szerzett a Valencia ellen. Szervezett és bátor letámásának köszönhetően pedig az első húsz percet a Valencia uralta, ezt erősítette Alcacer remek lövése is, amikor a Kolozsvári CFR egykori kapusának, Betónak bizony nagyot kellett védenie.

Közel fél óra elteltével azonban a Sevilla kezdett egyre veszélyesebb lenni. Fazio fejese és Bacca lövése (az előkészítő mindkétser Rakitic volt) még nem ment be, a 33. percben azonban már vezetést szereztek a hazaiak. Rakitic szabadrúgását követően azonban a szlovén Skomina vezette bírói gárda óriásit tévedett! Már a labdát megcsúsztató Carriço is lesen volt, a labdát a kapuba sarkazó M'Bia pedig méteres lesen. Az övön aluli ütéstől megtántorodó Valencia három perccel később majdnem a padlóra került, amikor a Vitolóval folytatott remek összjáték után Baccca növelte a Sevilla előnyét.

A második félidő úgy kezdődött, ahogy az első véget ért: Rakicitic Fazio fejére varázsolta a labdát, de az 195 centi magas argentin védő nem tudott a kapuba találni. A legnagyobb ziccert azonban Bacca hagyta ki (a passzt természetesen ezúttal is Rakitic adta), amikor néhány méterrő Guaitába rúgta a labdát. Rakitic még Iborrát is kihagyhatatlannak tűnő helyzetbe hozta, az utolsó húsz percben azonban a Valencia is közel került a szépítéshez: Alcacer csavarása után a labda alig kerülte el a kaput, Jonas közeli lövése után pedig Beto védett bravúrral.

Európa Liga elődöntők első meccsek:
Benfica
- Juventus 2-1
gólok: Garay (2.), Lima (84.) illetve Tevez (73.)

Sevilla - Valencia 2-0
gólok: M'bia (33.), Bacca (36.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: