2012-04-22 18:24:31• hírek • MTI

Bahreini Nagydíj - Sebastian Vettel győzött

A világbajnoki címvédő Sebastian Vettel nyerte vasárnap a Forma-1-es Bahreini Nagydíjat. A Red Bull német pilótája mögött a Lotus két versenyzője, a 2007-ben a Ferrarival világbajnok finn Kimi Räikkönen és a francia Romain Grosjean végzett a második és a harmadik helyen.

A 24 esztendős Vettel, aki rajt-cél győzelmet aratott a szahíri pályán, idei első, pályafutása 22. futamgyőzelmét szerezte meg Bahreinben. A német pilóta ezzel a vb-pontverseny élére ugrott. Az idei négy futamon négy különböző pilóta nyert: a brit Jenson Button (McLaren), a spanyol Fernando Alonso (Ferrari), a német Nico Rosberg (Mercedes) és Vettel.
Gond nélkül zajlott le a rajt, Vettel megtartotta vezető pozícióját, mögötte a brit Lewis Hamilton (McLaren) és az ausztrál Mark Webber (Red Bull) következett.

A negyedik körben Grosjean megelőzte a Lotusszal Webbert és a harmadik helyen száguldott. Sőt, a francia pilóta egyre jobban begyorsult és a hetedik körben elsuhant Hamilton mellett, ezzel a bravúrral már a második helyen haladt.
A kilencedik körben megkezdődtek a kerékcserék, Button, Felipe Massa (brazil, Ferrari) és Rosberg is a boxutcában járt. Egy körrel később a többi pilóta is új gumikat vett, Hamilton gumicseréje nem sikerült jól, a brit versenyző bal hátsó kerekét csak jókora késlekedéssel sikerült feltenni a McLarenre.

A 15. körben, miután az összes pilóta járt a boxutcában, Vettel, Grosjean, Ra:ikkönen, Webber, Button, Hamilton, Alonso, Rosberg volt az élcsoport sorrendje. A 23. körben Button másodszor is kereket cserélt, ezt követően Rosberg és Massa is új gumikat kapott. Aztán a többi pilóta is boxlátogatáson volt. Kimi Räikkönen a 24. körben megelőzte csapattársát, Grosjeant és felzárkózott Vettel mögé.

Féltávnál változatlanul Vettel volt az élen, mögötte Raikkönen, Grosjean volt a sorrend. Button a hatodik, Hamilton pedig a 11. volt. A Ferrarival világbajnok finn versenyző üldözőbe vette Vettelt, szorosan a nyomában haladt, de megelőzni nem tudta. A viadal utolsó harmadában újabb kerékcserén voltak a pilóták. Raikkönen boxlátogatása lassabbra sikerült, így a vb-címvédő 3 mp-ces előnyt szerzett, ezzel el is dőlt az első hely sorsa. Mögöttük a finn csapattársa, Grosjean robogott, majd Mark Webber következett. A hétszeres világbajnok német Michael Schumacher (Mercedes), aki váltócsere miatt csak a 22. helyről rajtolt, a 11. volt, majd bravúrral megszerezte a 10., pontszerző helyet is.
Tíz körrel a zárás előtt változatlan volt a helyzet az élen.

A hajrában Button gumija defektes lett, így végül csak a 18. helyen zárt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: