2010-08-05 17:06:09• hírek • Póti Orsolya

Bagoly a Szatmár.ro-nál

A délelőtti órákban egy baglyot találtunk szerkesztőségünk teraszán. A ragadozó madár erőtlen és passzív volt, ezért szakértőkhöz fordultunk segítségért.

Hívásunkra kiérkezett az Erdélyi Kárpáti Egyesület egyik vezetője, Márk Nagy János és  Sike Tamás biológus.  Márk Nagy János azonnal gondozásba vette a madarat, és közben kérdéseinkre is szívesen válaszolt. Kiderült, hogy egy macskabagolyra bukkantunk rá, mely igen ritka faj vidékünkön. Ez az éjszakai  ragadozómadár inkább a dombos, és erdős vidékeken él, nem vándorol, és igen hevesen védi területét. A madár testének alsó része világos, sötét csíkokkal , felső része pedig barna, vagy szürke. Elsősorban rágcsálókkal táplálkozik, és táplálékát egészben nyeli le.

Az EKE szakembereinek segítségét már számos alkalommal kérték ilyen esetekben. Több fülesbagoly és gyöngybagoly került be hozzájuk, de megmentettek már  uhut, sast és vörös vércsét is. Az erőtlen, elgyengült állatot napokig táplálják,  felerősítik, és csak azután engedik szabadon, ha már teljesen felépült.

Ha olvasóink is hasonló helyzetbe kerülnének, bátran keressék fel az Erdélyi Kárpáti Egyesület tagját, Márk Nagy Jánost a 071-514-137-es telefonszámon.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: