2010-06-21 09:17:51• hírek • Egyedi Zsolt

Back II Blackre bulizott Nagykároly

Színvonalas műsorral bővelkedett Nagykároly városnapjának második, egyben zárónapja is. A gazdasági válság ellenére a város lakóinak lehetőségük volt a felhőtlen szórakozásra.

A kora reggeli órákban Mini-foci Kupát tartottak az Union Sport műfüves pályáján, illetve a háziállat és madár kiállítást tekinthették meg a korán ébredők. A város két post mortem díjas személyiségének, Ruha Istvánnak és Karácsonyi Péternek a déli órákban koszorúzták meg sírjaikat. A Polgármesteri Hivatallal szembeni parkolóban a gyermekek találhatták meg a szórakozást, hiszen itt mesefilmeket vetítettek számukra. A kézművesek foglalkozásán rongybábukat készíthettek a kicsinyek, amiket természetesen haza is vihettek.

A keményebb sportok kedvelői a Folkszínpadon tartott bokszbemutatót kísérhették figyelemmel, majd ezt követően a világhírű Michael Flatley nyomdokaiba lépő Tasnádi Celtic Feet csapat tolmácsolásában csodálhatták meg a nézők, hogyan mozognak együtt dinamikuson a kopogó cipők az ír zenére. Ezzel egy időben Hermann Imre, Nagykároly futballtörténetéről írt könyvének bemutatójára került sor a Polgármesteri hivatal nagytermében. Ezt követően helyismereti sétára hívott Hágó Nándor történész. Nagy sikert aratott a Szűcs József által tartott doblecke a nagyszínpad előtti téren. A szépszámban összegyűlt érdeklődők betekintést nyerhettek a dobolás komplexitásába, illetve művészi játékosságába.



A Nagykárolyi Diákklub szólistáinak előadására 19 órától került sor, majd kiosztották a sportversenyek nyerteseinek járó okleveleket. Ezt egy dobshow követte, amely után színpadra lépett Andreea Banica. A szőke nő megénekeltette a közönséget, de szép számban voltak olyanok is a színpad előtt, akik szemmel láthatóan nem feltétlenül a zene, mint inkább a látvány miatt kísérték figyelemmel a szexi előadó műsorát.


Andreea Banica látványos koncertje
Andreea Banica látványos koncertje


Az est és talán az egész városnap legnagyobb sztárja a magyarországi Back II Black zenekar lépett ezután színpadra. A funky dallamokat kedvelők számára igazi ínyencség volt az előadás. Hazánkban ritkán szerveznek hasonló koncertet, ahol a jó zene a profizmussal, a dinamikus mozgásvilággal párosulna. Abebe Dániel (Bebe) énekes szinte egy percre sem állt le a színpadon, bár verejtékei patakokban folytak, igazi showmanként mozgott a léceken.

A zenekar szaxofonosa, Kató Zoltán is remekül produkált, mind mozgásával, mind zenei tudásával lenyűgözte a közönséget. Zenéjük alapján bár a funky zenekarok kategóriájába sorolják őket, több latinos dallamú számot is eljátszottak a közönség nagy örömére. A koncert után több rajongónak is sikerült aláírásokat szereznie a magyarországi sztároktól. A koncert befejeztével, éjfélhez közeledve a fáradt, illetve illuminált állapotban lévő ünneplőkre már nem várt más, mint a városnapot lezáró tűzijátékot megtekinteni, amit a Román Katona Emlékművétől indítottak a magasba.


Partyhangulat Back to Black módra
Partyhangulat Back to Black módra


A Nagykárolyi Városnapok tüzijátékkal ért véget, erről Nagy Lóránd nevű kedves olvasónktól kaptunk egy videófelvételt! Köszönjük!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: