2016-02-01 15:45:48• hírek • Kocsis Zoltán

Babut fejét akarják az ultrák!

Dan Babut klubelnök lemondását követelik az Olimpia labdarúgócsapatának ultrái. „Nincs visszaút, nincs középút!" jelentették ki a szurkolók hétfői sajtótájékoztatójukon, amelyen többek között átlátható gazdálkodást és költségcsökkentést kértek.

Az ultrák többször is elismételték, nem az Olimpia eredményeivel van problémájuk, számukra az a fontos, hogy „szombatonként ki tudjunk menni meccsre". Őket a klub sorsa aggasztja, hangsúlyozták. „Amikor 2008-ban megszűnt a klub, azt mondták, kevés a szurkoló. Most kétszázan járnak ki és nem szeretnénk, hogy nyártól ismét ne legyen Olimpia", fogalmazott Ciprian Bretan.

A sajtótájékoztatón jelen volt a Commando Oli és a Sezione Ultra csoportosulás összeolvadása után létrejött Peluza Sud több tagja is. Aggodalmukat fejezték ki a szurkolói létszám folyamatos csökkenése („a legutóbbi osztályozón még nyolcezren voltunk"), a szegényes felkészülési körülmények (edzőpálya, rehabilitációt elősegítő eszközök, vitaminok hiánya), a szponzorok hiánya miatt. Elmondásuk szerint előfordult, hogy a nyári kánikulában mindössze három üveg víz állt a csapat rendelkezésére...

Ennél is aggasztóbbnak tartják azonban a hatalmas adósságot és azt, hogy a klubvezetés semmit nem tesz annak érdekében, hogy a fiatalokat a meccsekre csábítsa! „Többször is kértük, mutassák meg a klub gazdasági mérlegét, ám ezt nem tették", háborogtak az ultrák. Ezzel együtt számításaik szerint mintegy 10 milliárd régi lej (egymillió új lej) adóssága van a klubnak. Értesüléseik szerint az államkassza felé 370.000, a játékosok felé közel ugyanennyi, a szállításért felelős cég felé pedig mintegy 100.000 lejjel tartozik a klub, állítják a szurkolók.

„Elég a közpénz elhárdálásából! Tisztában vagyunk vele, hogy a városnak és a megyének egyéb prioritásai vannak: utak, hidak. Éppen ezért kérdezzük: hol vannak a szponzorok? Mi az oka, hogy alig van komoly támogatója az egyesületnek?", teszik fel a kérdést.

Mindezen hiányosságokért a szurkolók Dan Babut klubelnököt teszik felelőssé. „Úgy tudjuk, havonta 3700 lejt tesz zsebre csak az Olimpia elnökeként. Ezért a pénzért főállású elnököt szeretnénk (Babut városmenedzserként is tevékenykedik a polgármesteri hivatalban, szerk.). Ráadásul ennyi pénzért rosszul is végzi munkáját", jelentette ki Bretan.

Az ultrák tavaly minden idegenbeli meccsre elkísérték a csapatot, két esetet leszámítva teljesen saját költségeiken. A hazai meccsekre is bérletet vásároltak, mondják. Ennek tükrében kiverte náluk a biztosítékot Babut azon kijelentése, mely szerint „mintegy 50 gyerek tiltakozik, akik amúgy sem számítanak".

A szurkolók vezére elutasítja és méltatlannak tartja Babut azon kijelentéseit, amelyek szerint politikai indíttatásból támadja. „Nem tagadom, tagja vagyok a PSD-nek. Kijelentem azonban, hogy nem kívánok elindulni semmiféle választáson! Ugyanakkor furcsa ez a vádaskodás olyasvalakitől, akit kizárólag politikai alapon neveztek ki a klub élére. De kérdezem én, miért van az, hogy az Olimpia csak kampányidőszakban játszott nevesebb ellenfelekkel?", utalt a Rapid és a Dinamo elleni felkészülési meccsekre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: