2015-11-18 13:54:00• hírek • Kocsis Zoltán

Babut: az Olimpia gazdálkodása tiszta és átlátható

„Az Olimpia gazdálkodása tiszta, törvényes és átlátható", ismételte el többször is szerdai sajtótájékoztatóján Dan Babut, a labdarúgóklub elnöke. Babut ezzel azokra a támadásokra kívánt reagálni, amelyek az utóbbi időkben érték személyét és a klubot, elsősorban Adrian Cosma részéről.

Babut „alaptalannak", „igazságtartalom nélkülinek", „politikai manipulációnak" nevezte a megyei tanácsos legutóbbi kijelentéseit „amelyek sértik a klub és az én jó híremet. Ezért bíróságon fog felelni, már megtettem a szükséges lépéseket", jelentette ki Babut.

„Az állami számvevőszék minden évben ellenőrzi a klub gazdálkodását, elszámolásait és soha semmilyen kivetnivalót nem talált benne", reagált Babut azokra a vádakra, melyek szerint 5,3 millió lejt költött el labdarúgáson kívüli tevékenységekre. „A számvevőszék nem a klubot, hanem a megyei tanácsot marasztalta el a finanszírozás miatt. Másrészt pedig a számvevőszék döntése ellen fellebbezett a megyei tanács", magyarázta Babut.

„A klub nem azért van nehéz anyagi helyzetben, mert másra költjük a pénzt, hanem azért, mert szűkös forrásokból gazdálkodhatunk és nagyok a kiadások. Láthatjuk, a második osztályban szinte minden klubnak hasonló gondjai vannak", válaszolt Babut a vádra, mely szerint az Olimpia „katasztrofális pénzügyi helyzetben van".

„Amennyiben Adrian Cosma tényleg segíteni akar, szívesen látjuk a klub vezetőségében. A pártja képviselője amúgy sem szokott megjelenni az igazgatótanácsi üléseken. Ha új szponzorokat tud hozni, annak is nagyon örülnénk. De az Olimpia gazdálkodása tiszta és átlátható, minden elszámolást megtalál a polgármesteri hivatalban vagy a megyei tanácsnál. Tanácsosként ezt tudhatná. Arra kérem, informálódjon, mielőtt elkezdi bemocskolni más munkáját", zárta sajtótájékoztatóját Babut.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: