2013-10-14 18:23:33• hírek • Szatmár.ro

Bábszínészekből lesz utánpótlás

Kisgyermekekből álló bábtársulatok léptek fel az Ács Alajos Stúdióteremben.

A Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának bábtagozata még szeptemberben hirdetett versenyt Szatmár megye óvodás és kisiskolás csoportjai számára, amely keretében egy általuk és pedagógusuk által színpadra vitt bábelőadás létrehozása volt a cél.

A versenyre hétfőn került sor reggel 10 órai kezdettel, az Ács Alajos Stúdióteremben. A Communitas Alapítvány és az RMDSZ által támogatott versenyen összesen hat frissen alakult bábtársulat vett részt tanítónénik, óvónénik vezetésével. A kis színészeket elnézve kijelenthetjük: lesz utánpótlása a színház bábtagozatának.

A Kölcsey Ferenc Napköziotthonos Óvoda tanulói Az aranyeke legendája című népmesét vitték színre fakanálbábokkal - ők a legszebb díszletért kaptak díjat és ajándékokat. A Dr. Vasile Lucaciu Iskola előkészítő osztályosai előadásának címe: Hurrá, megjött a kiselefánt étvágya! volt, ők csuhébábokkal mesélték el a történetet - díjat pedig a legszebb előadásmódért kaptak.

A Református Gimnázium előkészítős osztályának tanulói a legjobb ötlet/rendezésért kaptak díjat. Ők Jékely Zoltán: A három pillangó című történetét vitték színre. A Nagykárolyi 1-es Számú Óvodába járó gyermekek az A három kismalac és a farkas című mesét vitték színre, ők a kreatív látványvilágért kaptak jutalmat és ajándékokat.

A Hám János Óvodába járó gyerkőcök az A kéményseprő és a pékinas című bábjátékot adták elő - ezzel pedig övék lett a legjobb bábelőadásért járó díj. A Kinizsi Református óvoda gyerkőcei alkották a verseny legjobb bábos csoportját. Ők a Nagyapó retke című történetet játszották el kesztyűbábok segítségével.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: