2014-08-11 16:36:23• hírek • Szatmár.ro

PMN - ahol felrobban a színpad és magával ragad a zene!

"Te vagy minden mint Elvis a zenében, És azt mindenki tudja: a Király él" - mondja egy ismert dalszöveg és a 13. Partiumi Magyar napokon mindenki meggyőződhet arról, hogy Elvis Presley örök.

Erről pedig nem más gondoskodik majd, mint Ed Philips and the Memphis Patrol csapata, akik augusztus 23-án szombaton, a Kossuth kert nagyszínpadán egy őrületes rockabilly bulira invitálnak mindenkit. És hogy kik is ezek a fiúk? Nos az Elvis Live! - Ed Philips and the Memphis Patrol legénysége színpadra viszi Elvis Presley legdögösebb dalait egy Európában teljesen egyedülálló imázzsal és energiával. A nemzetközi hírű magyar Rock and Roll előadóművészek-zenészek szuperprodukciója egyedi és látványos színpadképekkel és show elemekkel eleveníti fel Elvis Presley midenki által ismert slágereit, mint például Blue Suede Shoes, Hound Dog, Jailhouse rock, Ready teddy, Heartbreak Hotel, Burning love, Viva Las Vegas. A fergeteges Elvis őrületet a banda amerikai katonai egyenruhában teszi ellenállhatatlanná, ami Elvis Európában töltött katonai éveit, a G.I. Blues-os korszakát idézi fel.

A csapat válogatott kivállóságokból áll! A legénység tagjai: ének Ed Philips (Elvis Tribute Artist), aki 2009-ben első magyarként az angliai Blackpoolben megrendezett Elvis Presley Európai bajnokság döntőse lett. Gitáron Long Tall Sonny játszik, aki Európa legfigyelemreméltóbb autentikus rhythm and blues előadója, a doboknal Fácán (aka Tom Stormy) ül, míg nagybőgőn Gyík (aka Lizard Firehand), a hangszer magyarországi mágusa játszik. Készüljön fel mindeki arra, hogy Ed Philipséktől felrobban majd a színpad és láb nem marad mozdulatlan a zene hallatán.

A fergeteges rockabilly buli után vasárnap kicsit csendesebb vizekre evezünk. Augusztus 24.-én délután 6 órától a City Rádió színpadára ugyanis Maszkura és a Tücsökraj hozza el egy fülledt párizsi éjszaka hangulatát a Kossuth kertbe.

A 2007-ben alakult Maszkura és a tücsökraj az újkori magyar dalszerző zenekarok egyik legmagasabb művészi színvonalon zenélő bandája, mely folyamatos sikerrel koncertezik a hazai klubokban és fesztiválokon. A cilinderes Maszkura egyedi megjelenése és zenei világa adja meg a csapat jellegzetes stílusát. Az önkifejező szövegeihez tökéletes zenei alapot biztosító zenekarral közösen alkotják a dalokat. Magával ragadó zenéjük a legjobb soul/funk/hip-hop muzsikák hagyományain alapuló, kísérletező, szenvedélyes esztétikai álmodozás. A Maszkura és a tücsökraj eddig négy nagy- és két kislemezt jelentetett meg - ezek közül a Szégyentelent, a Kérlek, így szeress!-t és a Pesti nőket is jelölték már az év albuma díjra. Legkedveltebb felvételeik (Pesti nők, Tiszta gyümölcs, Lady Maga! stb.) folyamatosan jelen vannak az országos és a helyi rádióállomások műsorán, és több válogatáslemezre is felkerültek.

Maszkura és a Tücsökraj

Az 50-es évek Amerikája és Párizs fülledt éjszakái tehát most mind egy helyen, a 13. Partiumi Magyar Napokon, az év legszínesebb rendezvényén.

Nyerj a Szatmár.ro-val: Oszd meg a Szatmár.ro hírportál Partiumi Magyar Napokról szóló híreit a Facebook-on és megnyerheted a rendezvénnyel kapcsolatos ajándéktárgyak valamelyikét. A nyereményekről egy kicsit később tájékoztatunk, de addig is érdemes megosztani a cikkeinket, mert minden megosztás nyereményt érhet!

 

És mindazok, akik nélkül ez nem jöhetne létre:

Kiemelt támogatók: Szatmárnémeti Városi Tanács, Szatmár Megyei Tanács, Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala, Nemzeti Együttműködési Alap, Bethlen Gábor Alap, Communitas Alapítvány

Arany fokozatú támogatók: Autonet-A24, Tarr Beton, Kreativ, Barta Ati, No Pardon Pub, Mindig Friss

Ezüst fokozatú támogatók: Rosendahl, Farmacenter, CBA, Arnisol, Nord Star, Hotel Astoria, Pizzerie & Motel Al Capone, Ratioterm, Aquastar, Salvator, Edmeea Trans, Mark Manufaktur, Panatek, Hanna Konyhatechnika, Promocraft, Gerbog.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: