2011-02-05 13:13:41• hírek • MTI

Babonás herceg

Valószínűleg nem a hagyományos helyszínen, vagyis a londoni Buckingham-palota tróntermében, hanem valahol másutt készítik el Vilmos brit trónörökös és majdani felesége hivatalos házassági portréját a tavaszi esküvőt követően, azoknak a királyi rokonoknak a házassága ugyanis, akik az elmúlt évtizedekben a trónteremben fényképezkedtek menyegzőjük után, mind válással végződött.

A fiatal herceg és polgári származású kedvese, Kate Middleton eljegyzését tavaly novemberben jelentették be, az esküvő április 29-én lesz a londoni Westminster apátságban, az angol-brit monarchia ősi koronázótemplomában.

A királyi család frissen házasodott, magas rangú tagjai és feleségük, illetve férjük legtöbb esetben a brit uralkodóház fő londoni rezidenciájának, a Buckingham-palotának a tróntermében álltak házaspárként először az udvari fényképész kamerája elé a hivatalos fotó elkészítése végett.

Így tett Vilmos édesapja és édesanyja, Károly walesi herceg és a néhai Diana hercegnő is 1981-ben, András yorki herceg - Károly öccse - és egykori neje, Sarah Ferguson 1986-ban, valamint II. Erzsébet királynő leánya, Anna hercegnő és Mark Phillips 1973-ban. Később mindhárom királyi rokon elvált.

Az uralkodó legfiatalabb gyermeke, Eduárd herceg és újdonsült felesége 1999-ben nem a nagy trónteremben készíttette hivatalos házassági portréját, és a királynő unokája - Anna hercegnő fia -, Peter Phillips is máshol állt a fényképezőgép elé ifjú kanadai feleségével 2008-as frigyük után - és mindketten azóta is boldog házasságban élnek első választottjukkal.

A Daily Mirror udvari forrásokra hivatkozó pénteki beszámolója szerint Vilmos és Kate szintén fontolgatja, hogy az április 29-ei esküvő után "más környezetben" készítteti el hivatalos házastársi fotóját. Az egyik udvari bennfentes a brit bulvárlapnak azt mondta, hogy a trónterem egyébként is "igen ódivatú", Vilmos és Kate pedig "üde, ifjú pár".

A palota szóvivője a lapnak egyelőre csak annyit mondott, hogy a hivatalos fotózás helyszínéről "még nincs döntés".


A herceg babonás a tróntermet illetően
A herceg babonás a tróntermet illetően


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: