2018-04-17 12:08:01• hírek • Közlemény

Bábjátékkal, táncelőadással és drámával érkezik a MAFESZT-re a Szigligeti Társulat

A MASZIN magyar színházi szövetség április 19. és 23. között Szatmárnémetiben tartja első fesztiválját MAFESZT néven. A fesztiválon az összes tagszínház képviselteti magát.

A Nagyváradi Szigligeti Színház több előadással lesz jelen a rendezvényen. Április 20-án 10 órai kezdettel a Lilliput Társulat az Ács Alajos Stúdióteremben adja elő Az égigérő fa című bábelőadását, melynek rendezője Lélek Sándor Tibor.


„Volt egyszer egy királykisasszony. Hol nem volt? De olyan csodaszép kertje, szerető édesapja csak neki volt a vidéken. Valahol, talán nem is messze egy gyönyörű fa pompázott. Az a fa összekötötte a napot a holddal, a csillagos égboltot a földdel. A királykisasszonyhoz jöttek a kérők, mindenféle csuda hercegek, kövérek, soványak, együgyűek és egyfülűek, de neki egy sem kellett. Egyszer csak hatalmas szélvihar kerekedett...” – áll az előadás kedvcsinálójában.



Elsősorban a gyerekeknek szól a Nagyvárad táncegyüttes VANmeSE című, Foltin Jolán által rendezett előadása is, amely április 21-én 16 órától lesz látható a Szakszervezetek Művelődési Házának nagytermében.


„A mai kisgyermekek mindennapjaiban egyszerre megférnek a hagyományos gyermekdalok és játékok, a számítógépes nyelvezet, régi mesék és új történetek, csuhé baba és kindertojás, a körülöttük lévő világ modern elemei. Ezt az új összhangot keressük mai költők gyermekszemüveggel írt, friss verseivel, ritmusjátékokkal, sok-sok zenével és tánccal. Változnak az idők, változnak a gyerekek, változnak a versek. Egyre eszesebb fiaink és lányaink életét a költészet és a zene gazdaggá és teljessé teheti” - írja előadásról a rendező, Foltin Jolán.


A Szigligeti Társulat április 20-án 19 órai kezdettel az Északi Színház nagyszínpadán játszik: a Kaukázusi krétakör című előadás rendezője Anca Bradu.  



„A kaukázusi krétakör Brecht egyik legjelentősebb műve, mégis ritkán találkozhatunk vele az ország színházainak műsorán. A Li-Hszing Tao XIV. századi kínai szerző művéből átemelt krétakör és a salamoni ítélet motívumát Brecht a náci seregek döntő vereségeinek időszaka felől értelmezi. Zarándokútja során a főhősnő a legkülönfélébb emberekkel találkozik, dráma kalandjai azonban mind egyetlen tanulság felé mutatnak: a másik iránti szeretet jegyében történő együttélés képes elűzni a hatalmasok világát betegségként megfertőző rosszat. Előadásunkkal folytatni kívánjuk A mi osztályunk című nagysikerű produkció által felvetett kortárs lelkiismereti kérdésekről szóló közösségi párbeszédet”- írja az előadás szinopszisa.


Az előadásokra jegyek az Északi Színház Horea utcai jegyirodájában kaphatók minden hétköznap 10 és 17 óra, szombatonként pedig 10 és 13 óra között, illetve előadás előtt egy órával a helyszínen. További tájékoztatásért a 0261-712106 telefonszámon vagy a szervezes@harag.eu-mail címen lehet érdeklődni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: