2017-11-20 07:59:54• hírek • Szatmár.ro

Bababarát környezetbe várják a családokat a Csicsergők baba-mama-papa klubban

A Szatmárnémeti Evangélikus-Lutheránus Egyházközség ad otthont már több mint három éve a Csicsergők Baba-Mama Klubnak.

A Csicsergők baba-mama-papa klub több mint három éve várja azokat a szülőket, akik szeretnének minőségi időt eltölteni gyermekeikkel és szeretnének velük együtt játékosan tanulni. A csoportos tevékenységekre most megújult, bababarát környezetben várják az érdeklődőket. 
 

Illyés Sándor evangélikus lelkipásztor beszámolóját olvashatják:
 

"Havi rendszerességgel, vagyis minden hónap első péntekén tartjuk alkalmainkat és minden találkozásnak külön tematikája van. A legutóbbi néhány alkalmon a gyerekek zenei neveléséről, állattartásról a családban, nyaralásról, az apa szerepéről, a meseolvasásról óvodásoknak, az immunerősítésről óvodakezdés előtt, a gyerekek sportos neveléséről és számos hasonló izgalmas témákról esett szó alkalmainkon, természetesen meghívott szakemberek közreműködésével.

Előző hónaptól bevezettük, hogy havonta egy alkalommal eljárjunk gyerekeinkkel sportórára, ahol gyerekeinkkel sporttanár felügyeletével bizonyos praktikákat elsajátíthatunk, és otthon mindenki biztonságos körülmények között gyakorolhatja. Roppan izgalmas volt az első találkozó nemcsak a gyerekek, hanem a szülők számára is.
 

Megújult környezetben, gyerekbútorokkal, játékokkal, mesés könyvekkel, gyereknevelési szakkönyvekkel bővült a Csicsergők baba-mama-papa klub könyvtára, hála a Bethlen Gábor Zrt. és a Communitas Alapítvány támogatásával kellemes bababarát környezetté varázsoltuk a gyülekezet udvarán lévő ingatlanunk termét.
 

A baba-mama-papa klub elsődleges célja, hogy teret adjon az élet első éveiben járó kisgyermekeknek, akiknek lehetőségük adódik ismerkedni más gyerekekkel, így közös élményeket szerezhetnek, és ezáltal a babák megtehetik első lépéseiket a társas élet felé. Másodlagos célja a találkozásoknak az, hogy a szülők megoszthassák tapasztalataikat, a meghívott előadóktól pedig, szakmai tanácsot kapjanak gyerekük lelki-szellemi-testi fejlesztését érintő kérdésekben.

Az édesanyák számára nagyon fontos a szülés és gyereknevelés utáni szocializálódás, találkozás hasonló helyzetben lévő anyukákkal, ezáltal a folyamatos otthonlét, a monotonitás, a magány hatásai alól mentesülnek. Harmadik célja pedig az alkalmaknak az apukák bevonása a gyereknevelés fortélyaiba; hisz a gyereknevelés mindkét szülő egyenjogú feladata.
 

Az egyházközség baba-mama klubja az 1-5 éves korú gyermekeknek és édesanyjuknak-édesapjuknak kíván közösségi alkalmat teremteni. A klub mindenki számára nyitott, a részvétel ingyenes, alkalmainkról időben tájékoztatunk minden érdeklődőt.  Esemenyeink plakátját megtalálják az Evangélikus Egyházközség hirdetőtábláján (Szatmárnémeti, Wolfenbüttel utca 36 szám alatt), valamint az egyházközség facebook oldalán.
 

Ezúton is megköszönjük támogatóink, a Bethlen Gábor Zrt. és a Communitas Alapítvány  anyagi hozzájárulását, mely által hangulatosabbá, szebbé, élvezhetőbbé, vonzóbbá varázsolták a Csicsergők baba-mama-papa klubot."
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: