2014-12-10 17:17:32• hírek • Szatmár.ro

BábSzóTér címmel tartottak bábszínházi vetélkedőt

A Harag György Színtársulat Brighella Bábtársulatának vetélkedőjén kilenc csapat mutatta be előadását.

A Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának Brighella Bábtagozata második alkalommal szervezte meg a BábSzóTér vetélkedőt, Szatmár megye óvodás és kisiskolás csoportjai számára. A csapatok feladata az volt, hogy egy bábelőadást hozzanak létre. Kilenc kisiskolás, illetve óvodás csapat válaszolt is a felhívásra, volt olyan, amelyik orosz népmesét, a másik magyar népdalt, megint egy másik verset dolgozott fel és kerekített belőle bábelőadást.

Egy biztos: a gyerekek nagy lelkesedéssel adták elő a darabokat, amiket a szakmai zsűri - Márk-Nagy Ágota rendező, drámapedagógus; Sárosi Melinda tanítónő; Bandura Tibor bábszínész - értékelt. S míg az előadásokat követően a gyerekek a Szakszervezetek Művelődési Házának előterében kézműves-foglalkozáson vettek részt, addig a zsűri értékelt és értékes tanácsokkal látta el a pedagógusokat is.

A vetélkedőn nem osztottak ki a szó hagyományos értelmében vett helyezéseket. Viszont mindenki kapott egy-egy különdíjat: ki a csapatmunkáért, a hiteles előadásmódért, a színpadi mozgásért, a bábmozgatásért, a rendezésért, vagy éppen a báb és a játék egységéért.

Az idei BábSzóTér bábos vetélkedőn a dr. Vasile Lucaciu Általános Iskola, az Óvári Általános Iskola, a 10-es Számú Általános Iskola, a szatmárudvari Lótuszvirág Napközi, a Kölcsey-napközi, a pusztadaróci napközi és a Református Gimnázium apró diákjai vettek részt.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: