2014-06-02 03:30:21• hírek • Kocsis Zoltán

BUG Mafia cenzúra nélkül – tombolással ért véget a Városnapok

A BUG Mafia követte a Zdob si Zdub és Loredana alkotta vonalat, Szatmárnémeti új központjában pedig több ezer ember extázisban bulizott vasárnap este. Ezzel véget is értek az idei városnapok, ami egyben azt is jelenti: hétfőtől ismét lehet közlekedni a belvárosban.

„A BUG Mafia nem egyszerűen egy együttes, hanem egy jelenség!", vonta le a következtetést a műsorvezető a hip-hop trió vasárnap esti, szatmárnémeti koncertjét követően. A közönség reakcióját elnézve pedig nem sokat tévedett: több, mint húsz évvel alakulásukat követően a bandát elképesztő hangulat fogadta Szatmárnémetiben.

A 90-es évek elején, pontosabban 1993-ban a hip-hop albumokhoz még csak szűk körben lehetett hozzájutni, a cd-ék pedig még önmagukban is ritka és értékes dolgok voltak. A BUG Mafia ekkor kezdte el tevékenységét, a kommunista szigor alól felszabadult társadalom első fiatal nemzedékei pedig szabályosan itták szókimondó, sokszor trágár, de komoly társadalomkritikával átitatott szövegeiket. Ennek a nemzedéknek a szemében pedig a BUG Mafia már-már legendává vált.

A banda hosszú évek után lépett fel ismét Szatmárnémetiben. A koncert előtt Dorel Coica polgármester büszkén jelentette be a tomboló és türelmetlen tömegnek, hogy az ő engedélyével a BUG cenzúra nélkül adhatja elő dalait. Elfogadni és teret adni a trió stílusának, az egy dolog, de ezzel a színpadon kérkedni, teljesen más. Arról nem beszélve, hogy néhány nappal korábban Kolozsváron ezt nem vállalták be. Mármint a szervezők a cenzúra nélküli szövegeket, mert a fiúk úgy is bevállalták a fellépést.

Tataee, Caddy és Uzzi nem is okozott csalódást rajongóinak. Kivéve, amikor az őrjöngő tömeg hívása ellenére sem jöttek vissza másodszor a színpadra. Hiába, ha addig szólt a szerződés....

A Bucuresti UnderGround Mafia fellépésével vasárnap este véget ért az idei városnapok. A három napos eseménysorozat a kedvezőtlen időjárás és a szervezési hiányosságok mellett elsősorbn a Distino, a Zdob si Zdub, a Smiley, a Ladánybene 27, Loredana és a BUG fellépései miatt marad emlékezetes.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: