2016-11-22 13:08:25• hírek • MTI/Reuters

BL - Több csapat is bebiztosíthatja továbbjutását

Az E, F, G és H csoportból több csapat is csatlakozhat a már biztos továbbjutó Borussia Dortmundhoz a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportszakaszának keddi játéknapján.

A német együttes az F jelű négyest vezeti, s ezúttal Nikolics Nemanja csapatát, a nyeretlenül sereghajtó lengyel Legia Warszawát fogadja. A BVB mellett nemcsak eddigi veretlensége és a hazai pálya szól, hanem az is, hogy szombaton, a Bundesligában rangadót nyert a Bayern München ellen, így jó hangulatban várhatja az összecsapást. A csoport másik meccsén a címvédő Real Madrid a Sporting Lisboa vendége lesz, s amennyiben pontot szerez, a Dortmundhoz hasonlóan továbbjut a nyolcaddöntőbe.

A játéknap egyik legnagyobb érdeklődéssel várt összecsapása az olasz bajnok Juventus és az Európa Liga-győztes Sevilla spanyolországi mérkőzése a H csoportban. A hazai csapat három győzelemmel és egy döntetlennel, kapott gól nélkül, 10 ponttal vezeti a mezőnyt, a második olaszok - ugyancsak veretlenül, két-két sikerrel és döntetlennel - nyolc ponttal állnak a második helyen. A Sevilla egy újabb ponttal már biztosan továbbjut a kieséses szakaszba, míg a Juventusnak győznie kell, hogy már most a legjobb 16 között érezhesse magát. A két csapat szeptemberi, torinói mérkőzése 0-0-s döntetlennel végződött. Amennyiben a Sevilla továbbjut, az egyben azt is jelenti, hogy nem tudja majd megvédeni címét az EL-ben, amelyet az utóbbi három évben megnyert. A négyes másik találkozóján az Olympique Lyon a pont nélkül sereghajtó, 0-12-es gólkülönbséggel álló Dinamo Zagreb vendége lesz.

Az E csoport az egyik legkiegyensúlyozottabb a mezőnyben, két fordulóval a zárás előtt gyakorlatilag még mind a négy csapatnak van esélye a továbbjutásra. A keddi Monaco-Tottenham meccsen sok múlik, ugyanis ha a francia gárda - hasonlóan a szeptemberi, angliai összecsapáshoz - ismét legyőzi szigetországi riválisát, vagy legalább egy pontot szerez, bekerül a kieséses szakaszba, az ellenfél pedig nagy valószínűséggel búcsúzik a BL-től. Ha azonban a Spurs nyer, még szorosabbá válik a versenyfutás, s amennyiben a CSZKA Moszkva pontot vagy pontokat szerez a vendég Bayer Leverkusen ellen, teljesen összesűrűsödhet a mezőny. Monacói és leverkuseni siker esetén ez a két gárda lép tovább a négyesből.

A G csoportban a Premier League-ben címvédőként gyengélkedő, a BL-ben viszont veretlenül éllovas Leicester City a négy vereséggel utolsó FC Bruges-t fogadja az 5. fordulóban. Az angoloknak egy pont is elég a továbbjutáshoz, s az eddigi eredmények alapján meglepetés lenne, ha nem győznének. A második helyért nagy harcot vív a Porto és a Köbenhavn, a szeptemberi, portugáliai 1-1 után ezúttal a dán főváros lesz a találkozójuk helyszíne.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló (az uefa.com alapján):
E csoport:

----------
CSZKA Moszkva (orosz)-Bayer Leverkusen (német) 19.00
AS Monaco (francia)-Tottenham Hotspur (angol) 21.45
Az állás: 1. AS Monaco 8 pont, 2. Bayer Leverkusen 6, 3. Tottenham Hotspur 4, 4. CSZKA Moszkva 2

F csoport:
----------

Borussia Dortmund (német)-Legia Warszawa (lengyel) 21.45
Sporting Lisboa (portugál)-Real Madrid (spanyol) 21.45
Az állás: 1. (és már továbbjutott) Borussia Dortmund 10 pont, 2. Real Madrid 8, 3. Sporting 3, 4. Legia Warszawa 1

G csoport:
----------

FC Köbenhavn (dán)-FC Porto (portugál) 21.45
Leicester City (angol)-FC Bruges (belga) 21.45
Az állás: 1. Leicester City 10 pont, 2. Porto 7, 3. FC Köbenhavn 5, 4. Club Brugge 0

H csoport:
----------

Sevilla (spanyol)-Juventus (olasz) 21.45
Dinamo Zagreb (horvát)-Olympique Lyon (francia) 21.45  
Az állás: 1. Sevilla 10 pont, 2. Juventus 8, 3. Olympique Lyon 4, 4. Dinamo Zagreb 0

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: