2017-05-02 09:45:16• hírek • MTI/Reuters/AP

BL - Madridi rangadóval kezdődik az elődöntő

A címvédő Real Madrid és városi riválisa, az Atlético párharcának első meccsével kezdődik a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntője.

A két csapat rivalizálása éppen kilencven éve, 1927-ben kezdődött. Minden sorozatot figyelembe véve eddig 214 alkalommal játszottak egymással tétmérkőzést, 52 döntetlen mellett a Real 109-szer, az Atlético pedig 54-szer győzött. A BEK-ben, illetve a BL-ben hétszer találkoztak, az Atlético egyszer, a Real négyszer nyert. Két meccsük lett döntetlen, ezek között volt a tavalyi milánói döntő is, amit végül tizenegyesekkel a Real nyert meg.

Azóta két bajnokin mérkőztek egymással: novemberben a Vicente Calderón Stadionban a vendég Real győzött 3-0-ra, április 8-án pedig 1-1-et játszottak a Santiago Bernabéuban. Az elmúlt egy hónapban mindkét csapat egyszer veszített: a Real az FC Barcelona elleni El Clásicón kapott ki 3-2-re, az Atléticót pedig a Villarreal győzte le 1-0-ra.

A hazaiak vezetőedzője, Zinedine Zidane izomsérülés miatt nem számíthat Gareth Bale-re és Pepére, Diego Simeonénak pedig Yannick Carrasco, Juanfran és Josema Gimenez mellett valószínűleg Sime Vrsaljko játékát kell nélkülöznie.

"Rendkívül kemény, harcos mérkőzés lesz, amelyen - a legutóbbi találkozóinkhoz hasonlóan - apróságok döntenek majd" - vélekedett Dani Carvajal, a Real jobbhátvédje. Csapattársa, a brazil Casemiro úgy fogalmazott, tisztában vannak vele, milyen erős ellenféllel találkoznak. "Megérdemlik, hogy itt lehetnek, mert jó futballt játszanak, minőségi játékosaik vannak és egy remek edzőjük, aki olvassa a játékot. Nem véletlen, hogy négy év alatt harmadszor jutottak az elődöntőbe" - mondta a védekező középpályás. Hozzátette, a hazai pálya remélhetőleg jelentős előny lesz számukra a jó eredmény eléréséhez.

A madridi rangadót az angol Martin Atkinson vezeti. Szinte napra pontosan két évvel ezelőtt is ő volt a bíró, amikor a Real 2-1-re kikapott a Juventus otthonában a BL-elődöntő első meccsén. Az Atléticónak eddig három meccset vezetett a nemzetközi porondon, ezek közül kettőt megnyert a csapat, egy pedig döntetlennel zárult.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: