2011-07-07 12:20:03• hírek • (x)

Újabb telepítés a Túrterebesi horgásztavon

Fél tonna nagytestű hal került a tóba, 4-8 kilós pontyok - ők is horogra akadhatnak a július 26-án kezdődő 72 órás bojlis csapatversenyen.

A horgászok körében Szatmár megye kedvelt tava a Túrterebesi horgásztó, hiszen szépen kialakított környezetben változatos halbőséggel és előnyös árakkal várja a halbarátokat - ráadásul csupán fél óra autóútra van Szatmárnémetitől. Státusát most pedig meg is erősítette, hiszen amellett, hogy a hét folyamán akadálymentesítették a tavat, vísszapótolták az elpárolgott vizet, most pedig hatalmas halakat telepítettek bele. Mintegy 500 kilogramm tükör-, nyurga- és tőponty került a tóba, méretüket tekintve pedig igazán szép példányok: a legkisebb kopoltyús is legalább négy kiló, a nagyok 8-9 kilogramm körül mozognak. Emellett 150 kilogramm afrikai harcsa is került a tóba, az igen aktív hal pedig rendszeresen szórakoztatja az úszót és egyéb jelzőket figyelő horgászokat.

- Ezzel a telepítéssel a 2,3 hektáros vízfelületű tóban a halállomány több mint három tonnára nőtt, ebből közel másfél tonna a nagy testű hal, főleg pontyból, amurból és harcsából vannak nagy példányok. Az elmúlt időszakban horogra akadt már 15 kilós ponty, 17 kilós amúr és 25 kilós harcsa is - magyarázza Kiss János, a horgásztó üzemeltetője.


Nagy halak kerültek a tóba
Nagy halak kerültek a tóba


Akiknek kedvük támadt a nagy halak kifogásához, a hét minden napján kilátogathatnak a Túrterebesi horgásztóhoz, ráadásul július 26 és 29 között egy nagyszabású, 72 órás bojlis csapatversenyen is megpróbálhatják a legnagyobb halakat kifogni. A verseny részleteiről bővebben itt olvashat.

A horgásztó és környéke kitűnően alkalmas egy családi hétvége eltöltésére, baráti társaságok összejövetelére, amit a horgászat csak még különlegesebbé tesz. Itt a kifogott halat helyben el is lehet készíteni, bográcsost, halászlevet lehet főzni és a tágas fedett teraszon el is lehet fogyasztani az elkészített ételeket.

Akinek pedig nem akad egyetlen hal sem a horgára - amit mi egyébként elképzelhetetlennek tartunk - akkor sem kell otthon bevallania a kudarcot: a feleségnek így is lehet dicsekedni a nagy zsákmánnyal, arról neki nem kell tudnia, hogy a horgász a Túrterebesi horgásztónál vásárolta az élőhalat. Az egészséges, természetes ízű afrikai harcsa vagy ponty elérhető áron vásárolható meg a tónál.


Afrikai harcsából 150 kilogrammot telepítettek
Afrikai harcsából 150 kilogrammot telepítettek


Nagy halak kerültek a tóba
Afrikai harcsából 150 kilogrammot telepítettek



Nagy testű halak kerültek a Túrterebesi horgásztóba - őt is ki lehet fogni




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: