2019-08-09 10:36:44• hírek • Bede Emőke

Azt hitte, büntetlenül behozhatja a dohányt

Csütörtök reggel, 7 óra környékén a 40 éves N. P. a petei határátkelőnél szeretett volna Románia területére lépni, viszont terve csakhamar meghiúsult, ugyanis a határőrök bepillantottak az általa vezetett Audi A6-os csomagterébe, s nem kis meglepetésükre komoly mennyiségű dohányt találtak benne.

A 40 éves, máramarosi férfi autójában nem kevesebb mint 36,93 kilogrammnyi szárított dohányra bukkantak, melynek teljes értéke eléri a 3700 lejt. "Természetesen" fickó nem tudott elszámolni a rakománnyal, viszont azt elárulta, hogy honnan szerezte a cuccot. Állítása szerint a dohányt saját használatra vette az egyik piacon, és nem gondolta, hogy papírokra van szüksége ahhoz, hogy az országhatáron átvigye azt. Mivel a törvények nem ismerete nem mentesít a felelősségre vonás alól, ezért a határrendészet evidens módon bűnügyi eljárást indított ellene.


Ugyancsak csütörtökön, nem sokkal 17 óra után egy újabb fogást könyvelhettek el a határőrök, ám ez alkalommal nem csempészáruról volt szó. Egy román állampolgárságú, 33 éves férfiról a személyes iratok ellenőrzésekor kiderült, a Radóci Bíróság korábban 1 év 1 hónap letöltendő börtönre ítélte közlekedési bűncselekmények elkövetése miatt. A fickót előállították, és átadták a rendőrség embereinek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: