2006-07-09 18:56:00• hírek • Szatmar.ro

Ázsiai áldatlan állapotok

Simon József Simon József, a  Transurban Rt. igazgatója az eddig tevékenységéről és a tervekről számolt be.

simonnagy A szatmárnémeti Transurban Rt. januárban nagy változtatásokon ment keresztül, de az újítások jelenleg is folyamatban vannak. A változások előtti állapotokról és a véghezvitt fejlesztésekről folytattunk beszélgetést a cég igazgatójával, Simon Józseffel.

 - Milyen állapotokat talált a vállalatnál, amikor megkezdte igazgatói pályafutását?

 - Azt hiszem nem túlzok, amikor azt modom, hogy ázsiai áldatlan állapotok voltak a cégnél: szemét, zűrzavar, szervezetlenség, túlméretezett struktúra, elhanyagolt épületek, személygépkocsik parkoltak az autóbuszok között. Tulajdonképpen új céget kellett alapítani a régi helyén. Rengeteg fejlesztést vittünk véghez, többek között elláttuk a műhelyt azzal a felszereléssel, amit évek óta kért a RAR, 100 ezer új lej értékben kellett építkezési munkálatokat végezzünk, hogy bizonyos gépeket és felszereléseket beállíthassunk; meg kellett oldani az autómosásra használt víz szűrését, új ajtókat kellett beszerelni, hogy a műhelyben ne legye hideg és huzat; a munkásaink egészsége érdekében új füstelszívó rendszert kellett beszerelni; több szerelőgödröt kellett szigetelni és csempézni, felszereléseket kellett venni, és minden szerelőnek két rend munkaruhát. Ezen kívül többek között hét irodát kellett rendbetenni, számítógépekkel kellett ellátni a céget, és be kellett szerezni minden működéshez szükséges engedélyt.

 - Milyen egyéb fejlesztéseket terveznek?

 - Sikerült beszerezni és felszerelni új elektromos jegykezelő gépeket, és folyamatban van jegyárusító automaták beszerzése, amelyeket a város forgalmasabb pontjain szeretnénk kihelyezni. Mindezek mellett rendet kell tenni a reklámfelületek hasznosítása érdekében is. Mostanában új vonalak kidolgozásán törjük a fejünket, mivel lakossági visszajelzések szerint igény lenne ezekre, és a cég egyik elhagyatott épületét pedig szeretnénk lakossági fogadóirodává átalakítani.  Az őj autóbuszok minőségi változást hoztak, de sajnos sok esetben történtek rongálások. Az első új busz az első hónap alatt három koccanást szenvedett el, mivel az autóvezetők figyelmetlenek, és azóta is vannak hasonló koccanásos esetek. A Zsadányi-járatot rendszeresen rongálják, az Olimpia dézsi meccse során pedig a szatmári Olimpia rajongók rongálták meg az egyik buszt.

 - Mi a helyzet a Rodipet cég tartozásával kapcsolatban?

A Rodipet elég nagy adósságot halmozott fel, de egy megegyezéses tárgyalás során abban maradtunk, hogy a cég bankban beváltható értékjegyeket ad a Transurbannak, amelyeket augusztustól válthatunk be, úgyhogy most kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: