2012-12-14 08:49:03• hírek • Mti

Azonosították a portlandi ámokfutót és áldozatait

Az oregoni rendőrség szerdán nyilvánosan azonosította a portlandi külvárosi bevásárlóközpontban lezajlott lövöldözés tettesét és két meggyilkolt áldozatát.

A támadást a 22 éves Jacob Tyler Roberts hajtotta végre. A jégkorongos maszkot viselő fegyveres három embert sebesített meg, közülük kettőt halálosan. Áldozatait - az 54 éves Cindy Ann Yuille-t és a 45 éves Steven Mathew Forsythot - nem ismerte, tettének indítéka egyelőre ismeretlen. A Roberts által súlyosan megsebesített Kristina Shevchenkót kórházban ápolják.

Az elkövető, aki katonai típusú töltényhordó mellényt viselt - ezt többen golyóálló mellénynek vélték - átsietett a Macy's áruházon, majd a bevásárlóközpont gyorsétterem-csarnokában egy félautomata fegyverből tüzet nyitott az ott tartózkodó emberekre. A lövések hallatára pánik tört ki, az emberek fejvesztve menekültek a kijáratok felé, mások az épület zugaiban kerestek menedéket.

Roberts fegyvere egyszer beragadt, de aztán ismét működni kezdett. Az ámokfutó ezt követően egy hátsó kijáratnál öngyilkos lett. A támadás idején a Clackamas Town Center elnevezésű bevásárlóközpontban a közelgő karácsony miatt becslések szerint mintegy 10 ezren tartózkodtak. Az elmúlt fél év során több hasonló eset történt az Egyesült Államokban, ami miatt újra fellángolt a vita a fegyvertartás korlátozásáról.

Szeptember végén négy embert lőtt le, négy másikat pedig megsebesített, majd magával is végezett egy férfi Minneapolisban. Egy hónappal korábban, augusztus végén New Yorkban, az Empire State Buildingnél lövöldözött egy férfi, akit korábban elbocsátottak a munkahelyéről. Ugyanabban a hónapban Wisconsin államban egy szikh templomnál hat embert lelőtt, majd öngyilkos lett egy rasszista támadó. Júliusban Colorado államban egy Denver környéki moziban 12 embert agyonlőtt, és csaknem 60-at megsebesített egy ámokfutó.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: