2016-04-20 14:33:01• hírek • Kocsis Zoltán

A szatmáriak sem találták a Szamosba fulladt bácsit

fotó: szatmár.ro archívum
fotó: szatmár.ro archívum

Egy hete keresnek egy idős férfit a Máramaros megyei hatóságok, miután a bácsi a Szamosba esett traktorjával Szamoslukácsi település közelében. A kutatásban előbb kolozsvári búvárokat hívtak segítségül, majd a szatmári Multisalva szakembereit. A megfeszített munka ellenére sem sikerült megtalálni a holttestet.

A 73 éves bácsi egy héttel ezelőtt, április 13-án fulladt bele a Szamosba Szamoslukácsi közelében. Komppal akart átkelni a folyón, ám amikor felért a révre, akkor a fék helyett véletlenül a gázt nyomhatta meg. A traktor a folyóba zuhant, benne az idős férfival.

A traktort a máramarosi készenléti felügyelőség (ISU) munkatársainak sikerült kihúzniuk a folyóból, a holttestet viszont nem. Mivel a máramarosi ISU-nak nincs saját búvárcsapata, a kolozsvári kollégákhoz fordultak. A kincses város búvárai ki is mentek a Nagysomkúttól 15 kilométerre nyugatra fekvő helyszínre, ám rövid idő után feladták a keresést. Ezt követően fordultak a máramarosi hatóságok a Multisalva Speciális Mentő Egyesülethez.

„Azt tudni kell, hogy a kolozsvári ISU-nak nincsenek sem speciálisan kiképzett technikai búvárai, sem megfelelő felszerelései. Ráadásul a terep is meglehetősen nehéz: nagy a sodrás, a meder pedig tele van kövekkel, drótokkal", magyarázta Fülöp Szabolcs.

„Amikor a helyszínre értem, mondtam az illetékeseknek, hogy az idős férfiak teste nem szokott elsüllyedni. De ők ragaszkodtak hozzá, így én három napig kerestem, de nem találtam semmit. Kedden már egy komoly, 11 fős csapattal mentünk ki és két kutyával. A kutyákkal átfésültünk 6-7 kilométeres szakaszt, csónakokkal, búvárokkal átvizsgáltuk a környéket. Semmi! Sajnos a holttest bárhol lehet: elsodorta a víz vagy fennakadt valahol", elevenítette fel az eseményeket a Multisalva vezetője.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: