2011-05-18 10:57:32• hírek • Kocsis Zoltán

Még lehet jelentkezni a Pálinkafesztiválra

Idén másodszor kerül megrendezésre a Nemzetközi Pálinkafesztivál - Szatmár nevű hagyományőrző rendezvény, melyre ezúttal május 27-29-én kerül sor. Az esemény egybeesik tehát a Városnapokkal, amitől a rendezők azt remélik, hogy többen teszik tiszteletüket a Kossuth-kertben zajló eseményekre.

A Regionális Operatív Program keretein belül megrendezendő fesztivált az Európai Regionális Fejlesztési Alapon keresztül az Európai Unió támogatja, célja pedig a szatmári térség turisztikai potenciáljának fejlesztése, a hagyományos termékek promoválása, a belső piac erősítése. Mivel Szatmár legismertebb terméke a pálinka, ezért ez a szeszesital lett a fesztivál névadója és központi tényezője.

A Megyei Pálinkaversenyre, melyre a Poesis étteremben kerül majd sor (Mircea cel Batran utca 15 szám) még május 20.-ig lehet jelentkezni Avasfelsőfalu, Turc, Erdőd, Tasnád, Nagykároly és Szatmárnémeti polgármesteri hivatalaiban. Minden, Románia területén előállított alkoholtartalmú ital nevezhető. A benevezett italnak egy minimum 100 literes készletből kell származnia, a versenyre bocsátott mennyiség legkevesebb két liter kell legyen. Valamennyi üveget vagy flakont saját címkével kell ellátni, emellett pedig egy dokumentációban fel kell tüntetni az ital nevét, gyártási évét. A díjazásra vasárnap délben, a Kossuth-kertben kerül sor.


Idén május 27.-29. között kerül sor a Pálinkafesztiválra
Idén május 27.-29. között kerül sor a Pálinkafesztiválra


A fesztivál ideje alatt, tehát május 27.-29. között a hagyományos élelmiszerek standjait állítják fel a Kossuth-kertben, ahol teret biztosítanak sonka, szalonna, kolbász, sajt, túrók, strudli, csusza, palacsinta, kalács és gyümölcsök kiállításának illetve árusításának.

Utóbbi esetében a jelentkezési határidő szintén május 20.-a. Jelentkezni illetve egyéb információkhoz jutni Ioan Anitas főszervezőnél lehet a 0261-767304 vagy a 0724-900154 telefonszámokon lehet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: