2011-06-24 18:25:14• hírek • Kocsis Zoltán

Az üzletek is modernizáljanak

Illusztráció
Illusztráció

A következő hónap közepéig várja a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal az érintettek írásos észrevételeit, javaslatait a tömbházak hőszigetelésével és felújításával kapcsolatban. Pontosabban a modernizálásra váró ingatlanok földszintjein található kereskedelmi egységek kötelezettségeivel kapcsolatban.

Szatmárnémetiben jelenleg is zajlik az a több éves projekt, mely a város tömbházainak a külső hőszigetelésében támogatja az ott lakókat. A törvény azonban csak a lakások tulajdonosainak kötelezettségeit szabja meg, az ingatlanok földszintjein található kereskedelmi egységekét viszont nem.

Nits János RMDSZ-es városi tanácsos azzal a javaslattal állt ugyanakkor elő, hogy ezen esetekben a kereskedelmi egységek, a saját pénzükön, kötelezhetőek legyenek saját falaik minimális külső felújítására. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy legalább a vakolatot legyenek kötelesek felújítani illetve a fal színét az új festéshez igazítani.

„Volt rá példa, hogy az üzlet tulajdonosai hallani sem akartak arról, hogy ők is hozzájáruljanak a szigeteléshez, festéshez. Ezen szeretnénk változtatni az új rendelettervezettel", mondta Ilyés Gyula polgármester.

Akinek tehát javaslata, észrevétele van a fentiekkel kapcsolatban, az július 15.-ig írásban juttathatja el azt a Polgármesteri Hivatal iktatójába.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: