2016-01-04 13:12:37• hírek • Kocsis Zoltán

Az utolsótól az utolsó előttihez – hivatalos Szalai csapatváltása

Hétfőn hivatalossá vált, amit a német sajtó már napok óta kész tényként kezelt: Szalai Ádám is a Hannover csapatához szerződött. A német élvonalbeli bajnokságban szereplő csapat egyelőre fél évre kölcsönvette a magyar válogatott csatárt a szintén a Bundesligában szereplő Hoffenheimtól.

A zöld-fehér-feketék a szerződés értelmében 600.000 eurót fizettek Szalaiért, a szezon végén pedig érvényesíthetik vásárlási opciójukat - a német sajtó szerint további 3,4 millió euró értékben. Ezzel 15,9 millió euróra emelkedett az az összeg, amit csapatai Szalaiért eddigi kifizettek.

A 28 éves csatár idén nagyon kevés szerepet kapott a Hoffenheimnál, ahol négy bajnokin mindössze 104 percet tölthetett a pályán. Bernd Storck magyar szövetségi kapitány korábban jelezte, aki nem játszik, az nem lehet ott az Európa-bajnokságon, Szalai pedig mindenképpen ott akar lennei - ezért (is) váltott: az utolsó helyezett csapattól az utolsó előttihez került.

Az Újpest, majd a Stuttgart illetve a Real Madrid csapataiban nevelkedett csatár nevéhez eddig 137 bajnokin 32 gól és 17 gólpassz fűződik. Legeredményesebb szezonja a 2012-13-as volt, amikor még a Mainz színeiben 13 gólig és 3 asszisztig jutott. A Schalke ezt követően 8 millió eurót fizetett érte, és bár a (minden sorozatot figyelembe véve) 40 meccsen elért 9 góljára és 4 gólpasszára nem lehetett igazán panasz, a szezon végén mégis eladták a Hoffenheimnak.

Szalai a magyar válogatottban eddig 29 alkalommal lépett pályára és 8 gólt szerzett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: