2007-10-31 12:38:00• hírek • István Löchli

Az utolsó vacsora 16 gigapixelben

 Leonardo Da Vinci leghíresebb műve 16 gigapixelben tekinthető meg az interneten.

Egy olasz HAL9000 nevű cég Leonardo Da Vinci Az utolsó vacsora című művét 16 gigapixeles felbontásba tette elérhetővé az interneten.

Eddig ilyen jellegű műről még soha nem készült ennyire aprólékos felbontású kép. A cég munkatársai több hónapon keresztül fényképezték a milánói Santa Maria templomban látható festmény, hogy az óriási 17 2181x93 611 pixeles felbontást elkészíthessék. A nagy felbontás eredménye, hogy a legapróbb részletek is megtekinthetők a festményen, így akik még nem jutottak el Milanóba, hogy élőbe láthassák Da Vinci utolsó vacsoráját, azok most megtehetik a következő weboldalon.
 
A cég vezetője Vincenzo Mirarchi elmondta, a mű digitalizált változatával céljuk az volt, hogy még több ember tekinthesse meg úgymond eredeti felbontásban az alkotást. Jelenleg ha valaki meg szeretné élőben tekinteni Da Vinci leghíresebb művét legalább egy hónappal előtte be kell jelentkeznie, hogy jegyet kaphasson, annyira nagy rá az érdeklődés. A cég a mű ilyen jellegű publikálásával több milliós látogatottságra számít honlapján.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: