2013-09-10 11:15:36• hírek • Kocsis Zoltán

Az utolsó szalmaszál – hárman is akarják

Három fordulóval a vége előtt Hollandia a papírformának megfelelően 19 ponttal áll a D csoport élén és csak idő kérdése, mikor teszi hivatalossá a biztosat, azaz kvalifikálja magát matematikailag is a jövő évi futball-világbajnokságra. A második helyért viszont nagy küzdelem folyik Románia (13 pont), Magyarország (11 pont) és Törökország (10 pont) között.

A látszat ellenére a legnehezebb helyzetben a magyar válogatott van. Egyrészt, mert pénteken olyan pofont kapott Bukarestben, melynek hatásai túlmutatnak a 3-0-ás vereségen. Másrészt, mert Románia ellen olyan amatőr szintű játékot mutatott be, amely még Észtország ellen is kevés. Harmadrészt pedig, mert a csapatra még vár egy meccs a csoportelső Hollandia otthonában is.

Nem könnyíti a bukaresti vereség után sokak által támadott Egervári Sándor dolgát az sem, hogy eltiltás miatt Korcsmár Zsoltra, sérülés miatt pedig Varga Józsefre nem számíthat az észtek ellen. A két védekező középpályás helyét a szintén romboló Elek Ákos és a kreatív, a kinti meccs győztes gólját szerző Hajnal Tamás veszi át. Ő mellesleg a románok ellen is váltotta Korcsmárt. A budapesti sajtó szerint további változások is várhatóak, így Kádár Tamás helyére Laczkó Zsolt, Koman Vladimir helyére Lovrencsics Gergő, Böde Dániel helyére pedig Szabics Imre állhat be.

A Hollandia ellen Tallinnban elért 2-2 után euforikus hangulatban lévő észtek optimizmusát fékezheti, hogy három alapemberük sárga lapok miatt nem léphet pályára Budapesten: a pénteki mindkét gólt szerző Konstantin Vassiljev, valamint Aleksandar Dmitrijev és Raio Piiroia. Ott lesz viszont a keret legnagyobb sztárja, a német Bundesligában szereplő Augsburg védője, Ragnar Klavan. A keretből mindössze hárman játszanak az észt bajnokságban. A légiósok közül legtöbben, négyen a finn élvonalban keresik kenyerüket, ketten pedig éppen Magyarországon: Tarmo Kink Győrben, Jarmo Ahjupera pedig az Újpestben.

Nem csak az észtek játszhatnak euforikus hangulatban, hanem a Magyarország fölött magabiztos győzelmet arató Románia is. Amely sikerével saját kezébe vette sorsát, főleg, mert már nem kell játszani Hollandiával. Ahhoz viszont, hogy megtartsa második helyét, le kell győznie Törökországot. Isztambulban sikerült (1-0), ám azóta visszatért a török kispadra Fatih Terim. A „szultán" valamennyi fontos játékosára számíthat, így a dortmundos Nuri Sahin és az Atletico Madrid sztárja, Arda Turan is ott lesz a pályán.

Ilyen körülmények közepette különösen fájó lehet Alexandru Bourceanu hiánya. A csapat motorja sárga lapos eltiltását tölti. És mivel Costin Lazar sérülés miatt eleve nincs a keretben, a 30 éves Ovidiu Hoban helyettesítheti őt. A Petrolul nagybányai középpályása azonban eddig még csak három alkalommal lépett pályára a válogatottban. A bukaresti sajtó szerint, amely úgy értesült, védekező szellemben lép kedden pályára a román csapat, még egy csere lehet a kezdőcsapatban: Alexandru Maxim helyét Cristian Tanase veheti át.

Románia - Törökország 21.00 Antena1
Magyarország - Észtország 21.30 m1

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: