2012-11-05 14:14:18• hírek • Póti Orsolya

Az utolsó őszi túra után téli kirándulásokat szerveznének

November 5-én kirándulásra került sor a szatmári természetjárók szervezésében. Ez alkalommal a Fernezelyi-gyűjtőtó volt a kirándulók úti célja.

A nagybányaiak kedvenc kirándulóhelyéhez, a Fernezelyi-gyűjtőtóhoz látogatott el november 5-én, vasárnap, a 18 szatmári természetjáróból álló csapat. A gyalogtúra egyáltalán nem volt megerőltető: szép ösvényeken vezetett, felejthetetlen élményt nyújtva.

A napsütéses, őszi időben csodaszép kilátás tárult a kirándulók elé, és a táj szépsége mellett szabadidős tevékenységekben sem volt hiány. A kellemes séta a tó partján és a közös szalonna-sütés még emlékezetesebbé tette a túrát.

Egyébként a Fernezelyi-tó az azonos nevű patakon kialakított mesterséges vízgyűjtő, mely 1964-ben jött létre, amikor megépült a Ferneze-patakon az 52 méter magas gát, amely elzárta a patak vizét, kialakítva a tavat.

„Mivel a téli tájnak is megvannak a szépségei, a jövőben rövid téli túrákat szeretnénk szervezni. Olyan helyekre látogatnánk, mint például a Fernezelyi kőfejtő, Felsőbánya, Nagybánya-liget, Veres-víz és Tolvaj Dénes barlangja, illetve a fernezelyi Bódi tó és a Liba-mező. Az említett túrák autóforgalomtól mentes utakon zajlanak majd" - nyilatkozta Vadady-Filep Gyula a Szatmár.ro-nak.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: