2020-03-18 10:06:43• hírek • CNN

Az utolsó európai országot is elérte a koronavírus

Március 17-én Montenegrót is elérte a koronavírus, így nem maradt olyan ország a kontinensen, ahol ne lenne jelen a fertőzés – számol be a CNN.

Dusko Markovics montenegrói miniszterelnök jelentette be kedden, hogy országát is elérte a járványt, méghozzá egyből két személyt is koronavírus-pozitívként diagnosztizáltak. A tájékoztató alkalmával számos, jó előre kidolgozott intézkedést is bejelentett a kormányfő.

Az állampolgárok védelmét célzó intézkedések között bejelentették többek között, hogy leáll az országban a tömegközlekedés, minden busz és vonat, felfüggesztik az összes sporteseményt, legyen az szabadtéri vagy zárt, bezárnak minden szabadidős létesítményt, beleértve az uszodákat is, bezáratják a fodrászatokat és egyéb szépségszalonokat is. Emellett a kormány azt kéri, hogy halasszák el az esküvőket, a temetéseket pedig csak a legszűkebb családi körben rendezzék meg – írja a CNN.

Továbbá elrendelték, hogy az élelmiszerboltok minden nap, a nyitást követő két órában csak az időseket és a fogyatékkal élőket szolgálják ki.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: