2016-03-13 18:07:18• hírek • Kocsis Zoltán

Az utóbbi öt év legsúlyosabb romániai közlekedési balesete Szatmár megyében volt

Az idei esztendőben már három olyan közlekedési baleset is volt Romániában, amelyben legkevesebb három személy életét vesztette. Az elmúlt öt év legsúlyosabb balesete azonban sajnos Szatmár megyében történt.

Egy 37 éves férfi súlyosan megsérült abban a közlekedési balesetben, amely péntek késő este történt Szatmárnémetiben. A 35 éves M. Levente Volkswagen Passatjával a Spicului utcáról fordult ki a Károlyi útra, ám nem adott elsőbbséget a szabályosan közlekedő B. Gheorghe Opel Vectrájának. A baleset következtében a vétlen autóst súlyos sérülésekkel kórházba szállították - számolt be az esetről a rendőrség.

Ez a baleset szerencsére viszonylag szerencsés kimenetelű volt, ám érdekes, egyben sajnálatos statisztikát tett közzé az Agerpres országos hírügynökség egy Bákó megyei, két halálos áldozatot követelő közlekedési baleset kapcsán. Ebből kiderül, hogy az elmúlt öt év legsúlyosabb, legtragikusabb következményekkel járó közlekedési balesete Szatmár megyében történt. 2015. augusztus 16-ának reggelén Erdődön.

Nyilván sokan kapásból tudják, akik nem, azoknak elmondjuk: akkor a túlzott sebesség miatt egy Volkswagen Golf típusú személygépkocsi lesodródott az úttestről és ráborult egy ház kerítésének kovácsolt vasszerkezetére. A gépkocsiban hat, bulizásból hazatérő fiatal férfi utazott. Sajnos mindannyian életüket vesztették.

Sajnos az idei esztendőre is jutott egy emlékezetes, sokakat felkavaró halálos közlekedési baleset, ráadásul a tavaly augusztusi baleset helyszínének szomszédos településén, Nagymadarászon. Ebben egy fiatal sarmasági lány vesztette életét. Sajnálatos módon olyan közlekedési balesetekről is beszámolhattunk már idén, amelyek ugyan nem Szatmár megyében történtek, de Szatmár megyei volt az áldozat. Történt ilyen Bihar megyében, de Nyíregyháza mellett is....

Ami az idei balesetek szomorú mérlegét illeti, a legsúlyosabb február 5-én Prahova megyében történt, amikor egy busz nekiütközött egy homokot szállító billenős teherautónak. Öten vesztették életüket, 28-an sérültek meg. Január 27-én Bodzaforduló és Brassó között egy 71 éves gépkocsivezető okozott balesetet, négyen haltak meg, egy személy megsebesült. Sajnos január 10-én is történt egy komoly baleset az Agerpres összeállítása szerint, akkor Slatina közelében hárman meghaltak, négyen pedig megsérültek, amikor felborult egy gépkocsi.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: