2017-09-17 11:41:07• hírek • Szatmár.ro

Az utcazene fesztivál szombaton is pezsgésben tartotta Szatmárnémetit!

Fotók: Balog Zsolt, Nagy Arnold, Nagy Róbert
Fotók: Balog Zsolt, Nagy Arnold, Nagy Róbert

Feledhetetlen dallamok csendültek fel szombaton is Szatmárnémeti utcáin és zökkentették ki a várost a hétköznapjaiból. Minden visszajelzés arra utal, hogy Szatmárnémeti a 2017-es év egyik legszebb szombat délutánját élhette meg.

A művészekkel nemcsak a színpadoknál találkozhattunk, hiszen váratlan helyeken lépten-nyomon utcazenészekbe botlottak a járókelők.

A zenészek késő éjszakáig zenéltek, közös muzsikálásra buzdítva a közönséget. Ilyen volt például Lorenzo Galli világhírű olasz utcazenész fergeteges improvizációja a Zes Zollner színpadon vagy Alex Torres csapatának latino jam session-je a Transpink színpadon.

A közönség létszámában és hangulatban is felülmúlta az eddigi évadok sikereit, ez alkalommal a fényfestés és az ételkülönlegességek is fokozták a fesztivál színvonalát. Összesen hét különböző országból – többek között Olaszországból, Magyarországról, Bulgáriából, Peruból, Írországból érkeztek zenészek, ugyanakkor hazai előadókkal is találkozhattak a járókelők.

Mi lesz vasárnap?

Az utolsó utcazenés napon is megtekinthetjük kedvenc művészeinket – El Bechint, Lorenzo Gallit –, mindezek mellett jelen lesz a Bapadaq is, és végül a Kelet Brass Band zárja majd a fellépők sorát.

A bizonytalan időjárási körülmények miatt programváltozás várható, a részletes programot a fesztivál Facebook-oldalán teszik közzé a szervezők.

Érdemes kilátogatni a fesztiválra, hiszen a rendezvény fantasztikus hangulatát átélve eldönthetjük, kik a kedvenc utcazenészeink, és a Facebook oldalon szavazatunkkal támogathatjuk őket a különdíj elnyerésében. Itt lehet szavazni: https://web.facebook.com/pg/streetmusic.ro/photos/?tab=album&album_id=857826611049995 

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: