2016-01-22 14:55:19• hírek • Kocsis Zoltán

Az utasok tolták a Nagybánya - Szatmárnémeti személyvonatot

fotó: actualmm.ro
fotó: actualmm.ro

Csütörtököt mondott a Szatmárnémeti és Nagybánya között közlekedő személyvonat mozdonya csütörtök délután Szinérváralján. A mindössze két kocsiból álló szerelvényt az utasoknak kellett eltolniuk az útból.

A nem mindennapi eset arra emlékezteti a sorok íróját, amikor még megboldogult egyetemista korában, valamikor a 2000-es évek közepén egy zsúfolásig megtelt troli sofőrje azzal az első pillanatra viccesnek és irreálisnak tűnő kéréssel fordult az utasokhoz: ugyan legyünk szívesek megtolni kicsit a járművet, mert nem indul a motor. Az első ajtókhoz legközelebb állók (ülésről szó sem lehetett, annyian voltunk a trolin) közül néhányan leszálltunk és nekifeszültünk - és tényleg, a „csápok" minimális mozgásától újraindult a villanymotor...

Szinérváralján annyival rosszabbul jártak az utasok, hogy az actualmm.ro portál beszámolója szerint mintegy 200 méterrel kellett odébbtolniuk a szerelvényt, hogy szabaddá tegyék a síneket. Szerencsére a fűtés működött a vonaton, így az utasok bosszúsan, de legalább melegben várhatták meg, amíg Szatmárnémetiből kiért egy újabb mozdony.

Arról, hogy hányan késtek el esetleg a munkahelyről, nem szól a fáma...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: