2018-02-01 10:20:07• hírek • Bede Emőke

Az utánpótlás menti meg a szatmári labdarúgást?

A szatmári futballklub körül kialakult helyzet megosztotta a várost: sokan az Oli megmentése mellett kardoskodnak, mások örülnek, hogy lehúzta a rolót. Az ügyben most megszólalt a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal is, mely Facebook-on tett közzé egy hosszabb bejegyzést.

„Az elmúlt órákban megjelent, az Olimpia FC-vel kacsolatos félrevezető információkra reagálva Kereskényi Gábor polgármester ismételten kijelentette: egy új, tiszta lappal induló szatmárnémeti labdarúgó együttes az EGYETLEN MÓDJA annak, hogy megmentődjön, és talpra álljon az itteni labdarúgó élet, az utánpótlás nevelés és a felnőtt együttes szereplését egyaránt figyelembe véve” –írja hivatalos Facebook oldalán a város polgármesteri hivatala.
 

A bejegyzés szerint hamarosan annak is utánajárnak, mégis kit terhel a felelősség amiatt, hogy a klub anyagi helyzete ilyen mély szakadékba taszította a csapatot.
 

„A kedden visszalépett egyesület megalakulása, azaz 2010 óta, szinte egyetlen lejt sem költöttek az ifrastruktúra fejlesztésére. Azok akik most az utánpótlást siratják, egyszer sem emelték fel a hangjukat az ellen, hogy az ifik sokszor sárban, a kapuk mögött edzettek, vagy a Samobil pályán fűtetlen öltözőben, víz nélkül játszották a meccseiket. Mint ahogyan az ellen sem, hogy ez idő alatt mindössze annyi szatmári fiatalt építettek be a csapatba, amennyi egy kézen is megszámolható. Miközben 2011-ben 730 ezer lejt, 2012-ben 1,3 millió lejt, 2013-ban 2,3 millió lejt, 2014-ben 3,4 millió lejt, 2015-ben 2,75 millió lejt, 2016-ban pedig 3,9 millió lejt költöttek el a focira. Utóbbi évben vette át a jelenlegi városvezetés a csapatot, miután júniusig 3 millió lejt elköltöttek, majd üres kasszát és 960 ezer lej tartozást hagytak maguk után a korábbi vezetők. 2017-ben 2,2 millió lej lett a csapatra fordítva, de a Megyei Tanács már nem utalta ki azt az 1 millió lejt, amely az éves hozzájárulása lett volna. Mindeközben az eredmények középszerűek, sokszor csapnivalóak voltak” –áll a bejegyzésben.


A közlemény szerint a város egyetlen lehetősége az ifjú utánpótlás. Ennek fényében a Helyi Tanács már meg is szavazta azt a tervezetet, mely szerint a városi sportklubnak lesz futball-osztálya is, mely talán egy eredményesebb csapattal ajándékozza meg a várost.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: