2010-01-28 19:19:12• hírek • Parajdi Andrea

Az utakról vitáztak

Sokan nem is gondolnák, hogy a városi tanács tagjai is képesek erősebb hangnemben beszélni egymás között a helyiek közkedvelt témájáról: az utak minőségéről. Ugyanúgy köztük is megy a számon kéregetés, és a felelősségre vonás. Természetesen minden mindhiába.

Szinte nem is telik el tanácsülés anélkül, hogy az egyebek napirendi pontjánál ne nyitna beszélgetést valamelyik tanácsos az utak helyzetét illetően. Az nem meglepő, hogy egyszerű lakosok keresgéljük a felelősöket az utak állapota miatt, azonban az már elég furcsán hangzik, hogy azok az emberek sem tudják mi miatt nem vagyunk képesek minőségi útaszfalttal borítani a város utait, akik a helyi döntéshozás közvetlen közelében vannak, és akik évről évre a költségvetés tárgyalásakor hatalmas pénzösszegeket hagynak jóvá útmodernizálásra.

Godinca Dumitru, a PD-L frakció tagja indította el az „utas témát" a csütörtöki városi tanácson, amikor megkérte Ilyés Gyula polgármestert, hogy tájékoztassa őt arról - amiről eddig csak az újságban olvasott - ,hogy a városban milyen új módszert találtak ki az utak foltozására? Mint ismert a tanácsost az a nemrégiben megtartott licit érdekelte, amelynek két cég lesz a nyertese, két olyan utász cég, amely vállalja, hogy négy éven keresztül megoldja a kátyúzást. Mindenesetre meglepő, hogy egy ilyen négy év távlatába mutató intézkedésről egy városi tanácsost korábban senki sem tájékoztatott, egy olyan ember lát ködösen, akinek feladata, hogy kivegye a részét a város kormányzásából.

Dr. Láng László, RMDSZ-es tanácsos is tovább szította a tüzet, ő ugyanis azért vonta kérdőre a Polgármesteri Hivatal azon irodáját, amelyik az útmunkákkal foglalkozik, hogy megtudja, milyen módszereket alkalmaznak az elvégzett útfelújítások átvételekor, hiszen a nemrégiben átvett munkáknak is pár hónap alatt már romlott az állapota. Mint kiderült, a legtöbb munkát csak szemrevételezéssel vizsgálják meg ami az átvételkor még ugyebár jó állapotban van. Dr. Láng László tanácsos ezután arra is kitért, hogy miért nincsenek laboratóriumi elemzések az aszfaltrétegek összetételéről, hiszen ekkor lehetne tudni, hogy előírásszerűen dolgozott-e az utász vállalat.

Érdemi választ tulajdonképpen senkitől sem kapott, s a téma azt követően, hogy Veres Norbert tanácsos is megtudakolta mi a helyzet a Sighetului utca modernizálásával, be is fejeződött. Hosszabbra úgy tűnt immár senki sem akarta fogni ezt az irányú beszélgetést, mintha mindenki úgy érezné, valamelyest kényes területet érint, ha az utak állapotáról akar érdeklődni. Pedig mindaddig amíg a tanácsosok egymás között nem képesek dűlőre jutni és mindaddig amíg csak alig néhányan merik feltenni a kérdést, hogy miért vannak nálunk a legrosszabb utak, addig mennyi esélye van egy egyszerű ittlakónak arra, hogy nyitott fülekre találjon a saját felháborodása?


A városi tanácsosok között is hamar lesz vita, ha az utak kerülnek szóba
A városi tanácsosok ülésén is egykettőre vita lesz, ha az utak kerülnek szóba


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: