2011-11-02 16:43:02• hírek • Kocsis Zoltán

Elektromos autókkal Szatmárnémeti utcáin

Képzeljük el: 2012 végéig elektromos autókban taxizhatunk, 2015-ben pedig már jelentős mennyiségű, árammal meghajtott gépkocsi járná az utcákat. Mindez ráadásul nem az új Batman-filmben, hanem Szatmárnémetiben. Ez nem csak egy vízió, ennek lehetőségeiről tárgyalt ugyanis szerdán Ilyés Gyula.

Szatmárnémeti polgármestere sajtótájékoztató keretein belül számolt be arról, hogy hivatalosan megkeresték a polgármesteri hivatalt a Renault Románia képviselői, akik az elektromos autók bevezetésének és terjesztésének lehetőségéről érdeklődtek, a város vezetőinek hozzáállására voltak kíváncsiak. „Mi pedig abszolút nyitottak vagyunk a dologra", szögezte le Ilyés.

A polgármester azonban igyekezett megfékezni mindenfajta fékevesztett lelkesedést: egyelőre csak elvi beszélgetésekről van szó, de az mindenképpen figyelemreméltó, hogy a Renault Románia néhány romániai város között Szatmárnémetit is megkereste.

Az elektromos autók terjesztésének és elterjedésének nagyon sok oldala van. Az egyik legfontosabb a feltöltő állomások kérdése: egy ilyen hálózat kiépítésére pedig egyetlen önkormányzatnak sincs pénze. Ennek értelmében a két fél arról állapodott meg, hogy a terjesztők az év végéig bemutatják a konkrét elképzeléseiket: mit várnak a polgármesteri hivataltól illetve, hogy milyen ajánlattal, milyen kedvezményekkel tudnak előrukkolni. A polgármesteri hivatal pedig megpróbál addig minél több esetleges partnert találni.

„Ez a kérdés nagyon sok problémát felvet és sok résztvevő bevonását teszi szükségessé. Ám el tudnám képzelni, hogy a jövő év végéig mondjuk egy taxitársaság már csak elektronikus autókat használ, két-három év múlva pedig már elszaporodnak ezek a járművek", tekintett optimistán a jövőbe Ilyés Gyula.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: