2014-10-17 19:56:38• hírek • Kocsis Zoltán

Az út minősége miatt tiltakoztak a Soimoseni utca lakói

Szatmárnémetiben szinte példa nélküli módon az utcára vonultak és így tiltakoztak az út állapota miatt a Soimoseni utcában lakók, valamint az ott működő cégek tulajdonosai, alkalmazottai. A következő sztrájk - ígéretük szerint - már a városközpontban lesz.

„A Soimoseni utca a senki utcája", „Évi 17 millióval járulunk hozzá a költségvetéshez, önök pedig nem segítenek" - ilyen és ehhez hasonló feliratú transzparensekkel vonultak az utcára péntek délután az említett út lakói, az ott működő cégek alkalmazottai. Elégedetlenségük oka a használhatatlan, járhatatlan állapotban lévő út, amely tönkreteszi autóikat.

A Soimoseni utcában közel harminc cég működik, közülük több is fuvarozással foglalkozik. Számításaik szerint évi 17 millió lejjel járulnak hozzá az önkormányzat költségvetéséhez, ezerkétszáz embernek adnak munkát, mégis méltatlan állapotban van a kilencszáz méter hosszú utca.

Pénteken közel száz ember két órán keresztül békésen tüntetett. Elmondásuk szerint, ha nem történik semmilyen előrelépés, a következő tüntetés már a városközpontban lesz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: