2009-04-09 14:54:30• hírek • Ferenczi Noémi

Az ünnepre készülnek

Csütörtökön került sor a Környezetvédelmi Ügynökség, a Tanfelügyelőség, a Környezetvédelmi Őrszolgálat és Lions Club által szervezett tojásfestő verseny eredményeinek kihirdetésére. A gyerekek feladata az volt, hogy környezetvédelmi motívumokkal díszítsék a húsvéti tojásokat.

A tojásfestő versenyre egyébként a „Játszunk és újrahasznosítunk" program keretében került sor, melyben megyénk 36 óvodája vesz részt.

A program lényege, hogy a legkisebbek játszva tanuljanak meg együtt élni a természettel, megtanulják, hogy mennyire ártalmas lehet a környezetre a hulladék felelőtlen kezelése, milyen következményekkel jár a levegő kíméletlen szennyezése.

A tojásfestő versenybe a 36 óvodából 22 nevezett be és szebbnél-szebb „alkotások" születtek - mondta el Békéssy Erzsébet, az ügynökség igazgatónője.

Az eredményhirdetésen az óvónők voltak jelen, akiket elismerő diplomával és kis húsvéti asztali dísszel jutalmaztak.

A három legszebb tojást Culda Adriana, a környezetvédelmi ügynökség környezeti nevelésért felelős munkatársa mutatta be. A legszebb tojás az „egészséges és a beteg" természetet ábrázolta, a második legszebben a négy évszakot jelenítették meg, míg a harmadik díj egy virágmotívumokkal díszített strucctojásért járt.

A szervezők rendkívül sikeresnek ítélték a versenyt és elmondták nagyon nehéz volt eldönteni, melyik a legszebb az elkészült húsvéti tojás közül. Végül a jelenlévők közösen díszítették fel az ügynökség bejáratához állított „tojásfát".

A képekre kattintva elérhető a képgaléria

A harmadik helyezett egy festett strucctojás volt

Békéssy Erzsébet adta át a díjakat

A jelenlévők közösen díszítették fel a "tojásfát"

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: