2013-06-14 11:06:35• hírek • MTI

Az ukrán házasságok több mint fele válással végződik

Az ukrán házasságok 52-62 százaléka hamar válással végződik, a legtöbbjük az esküvő utáni harmadik hónap és másfél év közötti időszakban - közölte csütörtökön Ruszlan Kolbasza, a szociális minisztérium családügyi osztályának vezetője.

Eközben Adrian Bukovinszkij, egy családokkal foglalkozó ukrán jótékonysági alapítvány szakértője nyilvánosságra hozta, hogy az élettársi kapcsolatban élők esetében még rosszabb a helyzet, idővel e kapcsolatoknak a 95 százaléka szakítással végződik.

A szociális minisztérium osztályvezetője sajtótájékoztatóján fontosnak nevezte, hogy a kormány többet tegyen a család imázsának javításáért. Sürgette, hogy a fiatalokat a házasság előtti oktatással készítsék fel a közös életre, mert szerinte a házasodni vágyó ifjú pároknak rengeteg olyan kihívással kell szembenézniük, amelyekre nincsenek felkészülve.

Az első időszakban jelentkeznek ugyanis azok a fő problémák, amelyek a párok szétválásához vezetnek. Ezek között említette Kolbasza a férfiak és nők természete közötti különbségek okozta félreértéseket, valamint a házastársak között kialakuló bizalmatlanságot és a pénzügyi gondok miatti konfliktusokat.

Közölte, hogy tavaly Ukrajnában összesen 278 ezer házasság köttetett, a válások aránya 2012-ben elérte a 61 százalékot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: