2012-03-23 14:09:46• hírek • Póti Orsolya

Iskola másként a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban

Az idei tanév egyik újdonságaként „Iskola másként" címmel rendhagyó oktatás lesz április első hetében a Szatmár megyei tanintézményekben is. Az elképzelések terén számos iskolában szabad kezet kaptak a diákok, van, ahol újságírás, madárgyűrűzés, koncert, filmvetítés vagy tanulmányi kirándulás is szerepel a programban.

A diákok javaslatainak figyelembevételével megszervezett különleges programok szerint folyik majd az oktatás április 2-6. között az összes tanintézményben, az első alkalommal sorra kerülő „Iskola másként" elnevezésű rendhagyó oktatási héten. A Szatmárnémeti „Kölcsey Ferenc" Főgimnázium is érdekes programokkal készül - tudtuk meg az iskolai vezetőktől és a diákoktól.

A „Kölcsey Ferenc" Főgimnázium főként a sportra és a vetélkedőkre fekteti a hangsúlyt, de a diákok betekintést nyerhetnek más-más kultúrák történetébe is. Megrendezésre kerül a Kölcsey Kosárlabda és Futball Kupa, lesz sporttánc oktatás a Club '92 oktatóinak irányításával és egyéb sporttevékenységeken is részt vehetnek a diákok.

A reál tudományok kedvelői fizika és kémia kísérleteket végezhetnek, de bekapcsolódhatnak a „Szórakoztató matematika" elnevezésű programba, vagy részt vehetnek az Info on-line versenyen. A művészet és irodalomkedvelők sem panaszkodhatnak, hiszen számos program vár rájuk is, mint például rejtvényfejtés, versolvasás és versértelmezés, vagy megismerhetik az olvasás örömeit.



Megrendezésre kerül az English Tea Club, amelyen az angol nyelvtudásukat fejleszteni kívánó diákok vehetnek részt, de a tanulók betekintést nyerhetnek az olasz nép kultúrájába is az Olasz Kultúra Napján.

Egy-egy program keretében szó lesz az ókori Egyiptomról, a színház világáról és olyan fontos problémákról is beszélgethetnek a diákok, mint a környezetszennyezés, az illemszabályok, a szakmaválasztás nehézségei, az alkohol és drogfüggőség kezelése, vagy az egészséges életmód bevezetése.

A zene sem maradhat ki a rendhagyó oktatási héten. A „Viva la musica" című program keretében a diákok népdalokat és vallásos énekeket tanulhatnak, május 5-án pedig fellép a „Caroliensis Trio".

Az Iskola másként keretében megrendezésre kerül a MiniTEVE és a TEVE tehetségkutató versenyek, és az Iskola Napját is megszervezik. A diákok ezen a héten kirándulni is fognak, különféle intézmények működésébe nyerhetnek betekintést és a magyarországi testvériskolát is meglátogatják majd.

Egyes programok a Húsvétra való felkészülés jegyében zajlanak: kézműves tevékenységeken, majd lelki felkészülésen vehetnek részt a tanulók és a tanárok.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: