2009-06-03 11:54:53• hírek • Szatmar.ro

Az újaknak segítene a Mercedes

A szabályok tisztázása után a stuttgartiak szakmai segítséget adnának.

A McLaren-Mercedes kész szakmai segítséget nyújtani a Forma1-be újonnan beszállni készülő csapatoknak, amennyiben a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) tisztázza az erre vonatkozó szabályokat.

Jelen pillanatban ugyanis egy autógyárnak két csapatnál többet csak a FIA különleges engedélyével láthat el motorral vagy kasznival. A Mercedes, a McLaren mellett jelenleg a Brawn GP-t és a Force Indiát is ellátja erőforrással. Emellett a nemzetközi szövetség azt is kiköti, hogy minden egyes istállónak külön konstruktőrnek kell lennie.

„Amennyiben tisztázódnak a szabályok, készek vagyunk segíteni, de azt tudni kel, hogy a Forma1 nem segélyszolgálat", mondta Haug.

A költségcsökkentés garantálása hét jelentkezőnek - US F1, Lola, Prodrive, Campos Meta1, Litespeed, March és Superfund - hozta meg a kedvét, hogy beszálljon a száguldó cirkuszba, ám a FIA szabályai szerint egy évben csak hárman csatlakozhatnak. Hogy melyik lesz ez a három, azt június 12.-én jelentik be.

Több, jelenlegi Forma1-szereplő attól tart, hogy az újoncok miatt eshet majd a versenysorozat színvonala. Haug szerint is az újoncoknak hosszú távú koncepcióra valamint szilárd szakmai és pénzügyi alapra van szükségük, hogy megállják a helyüket.



A gondban lévő McLaren segítene az újaknak


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: