2012-09-27 11:33:05• hírek • Kocsis Zoltán

Decemberre ígérik a Járóbeteg-ellátó megnyitását

Az eredeti elképzelések szerint június elején nyitotta volna meg a kapuit az alapjaiban felújított és felszereltségében modernizált Járóbeteg-ellátó, vagy ahogy a szatmáriak inkább ismerik, a poliklinika. Ennek ellenére a kőművesmunka még javában folyik, a Szatmár Megyei Tanács vezetői pedig decemberre ígérik munkálatok befejeztét.

Szinte napra pontosan két hónappal ezelőtt, július 25-én tett utoljára (a sajtó számára nyilvános) látogatást a Gheorghe Lazar utcai Járóbeteg-ellátó munkálatainál a Szatmár Megyei Tanács elnöke illetve egyik alelnöke. Az eltelt idő alatt első ránézésre nem sok minden változott: mindenütt levert vakolat, kiásott gödrök, építkezési anyagok és építkezési törmelék. Ugyanakkor a munkások gőzerővel dolgoznak azért, hogy a kijelölt célt elérjék: decemberben megnyithassa kapuit az intézet.

A még Csehi Árpád tanácselnöksége alatt elindított felújítási munkálatok kezdetén az illetékesek úgy gondolták, az idei nyár elejére elkészülnek a munkálatokkal. Időközben azonban komoly strukturális problémákat fedeztek fel az épületben (meggyengült álmennyezet, meggyengült betongerendák, alap nélküli padló), ami miatt alaposan megnőtt a munka szükséges időtartama. Ám nem csak a munkaidő, de a költségek is jelentősen megemelkedek: az eredetileg tervezett 5,6 millió helyett közel 6,6 millió lejbe kerül majd az épület teljes felújítása.

Az eddigiekben elkészült a tető hő-és folyadékszigetelése, kicserélték az elektromos, a fűtés és a vízhálózatot, kicserélték a nyílászárókat, több helyütt elkészült a vakolat is. A kivitelező számításai szerint a munkálatok megközelítőleg 60%-a készült már el.

Marc Adrian, a Szatmár Megyei Kórház menedzsere elmondta, céljuk az, hogy európai szintű egészségügyi ellátást biztosíthassanak a pácienseknek. „Számunkra a betegek érdekei a legfontosabbak", jelentette ki.

A poliklinika-látogatás alkalmából Stef bejelentette, hogy a múlt heti megbeszéléseik óta Galajda Zoltán szív- és érsebész a személyes tanácsadója lett egészségügyi kérdésekben. Govor pedig újabb, „látványos" újításokat ígért a Sürgősségi Kórházzal kapcsolatban, részleteket viszont egyelőre nem akart elárulni. Ígérete szerint erről a jövő héten tájékoztatja majd a sajtót.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: