2009-06-16 13:54:56• hírek • Garzó Ferenc/MTI

Az új vírus ellen védekeznek

Védőmaszkokkal és védőkesztyűkkel látták el a román határőröket, hogy ezzel is akadályozni próbálják az új vírus által okozott influenza terjedését.

A Mediafax hírügynökség hétfői jelentése szerint az egészségügyi hatóságok minden egyes határátkelőnél meghozták a szükséges megelőző intézkedéseket. Ennek keretében látták el a határőröket védőkesztyűkkel és védőmaszkkal, elsősorban azokat, akik az átutazók úti okmányait ellenőrzik. Megtették a szükséges intézkedéseket a határátkelők fertőtlenítésére is.

A hírügynökség szerint minden olyan utas, aki valamelyik "kockázati zónából" érkezik, kérdőívet kap, amelyen választ kell adnia utazásainak körülményeiről, és arról is, hogy mi a végső úti célja. Ezeket az információkat az adott helyszínen lévő, egészségügyi illetékesekből álló munkacsoport az úti célnak megjelölt helyre továbbítja. Szükség esetén a határon megvizsgálhatják az átutazók egészségi állapotát.

Ion Bazac egészségügyi miniszter hétfőn fokozott figyelmet kért a határőrségtől az olyan személyek iránt, akik repülőgépen érkeznek az AH1N1 vírus jelenléte szempontjából veszélyesnek tartott országokból, így például Ausztráliából, Nagy-Britanniából és Spanyolországból. Az egészségügyi tárca közleménye szerint továbbra is érvényben maradnak a szigorú ellenőrzésre vonatkozó előírások az Egyesült Államokból, Kanadából vagy Mexikóból érkező utasok számára.
Ezzel a minisztérium lényegében megkezdte a járvány terjedésének megakadályozására kidolgozott országos program alkalmazását. Romániában a hétvégére 16-ra emelkedett az új influenzás megbetegedések száma.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: