2019-10-28 11:33:48• hírek • Közlemény

Az új tanévben két egyetemistát támogat a Magyar Lóránd által alapított Búzakalász ösztöndíj

Az elmúlt egyetemi év elején indította útjára Magyar Lóránd parlamenti képviselő, a képviselőház mezőgazdasági bizottságának tagja azt az ösztöndíjat, melynek köszöntetően egy, mezőgazdaságot vagy az azzal kapcsolatos témakörökben tanuló egyetemistát támogatott.

A lehetőséget már akkor sokan megpróbálták kihasználni, ezért a 2019/2020-as egyetemi évben bővült a kedvezményezettek köre: most két egyetemista részesülhet támogatásban az egyetemi év során. Az ösztöndíj összege havonta 300 lej az egyetemi tanév minden hónapjában.

“Nagy szükség van a fiatalokra a romániai mezőgazdaságban. Éppen ezért gondolom úgy, hogy segíteni kell azokat, akik a mezőgazdaságban látják a jövőt: ezt tanulják, az egyetem elvégzése után pedig hazatérnének Szatmár megyébe” – mondja Magyar Lóránd Szatmár megyei RMDSZ-es képviselő.

Amit a Búzakalász Ösztöndíj megpályázásáról tudni kell:

- az ösztöndíj olyan egyetemistáknak szól, akik mezőgazdasággal kapcsolatos szakon tanulnak (az agrármérnöki szaktól akár az állatorvosiig), Románia bármely egyetemi központjában.

- az ösztöndíjat igénylő egyetemista Szatmár megyében érettségizett.

- az ösztöndíjat igénylő az egyetemi tanulmányai elvégzése után Szatmár megyébe szeretne visszatérni és a mezőgazdaságban (akár a családi gazdaságban, saját farmon vagy akár mezőgazdasági szövetkezetben) dolgozni.

- a pályázók közül az ösztöndíj felajánlója, Magyar Lóránd RMDSZ-es parlamenti képviselő, a képviselőház mezőgazdasági bizottságának a tagja választja ki a nyertest.

- az ösztöndíjra az alábbi Google űrlapon jelentkezhetsz, ami Magyar Lóránd parlamenti képviselő hivatalos Facebook-oldalán is elérhető.

- a jelentkezési határidő: november 11.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: