2016-07-19 14:08:49• hírek • Kocsis Zoltán

Az új őrület rabul ejtette a szatmáriakat is! A Pokémon Go veszélyeire már a rendőrség is figyelmeztet!

Új őrület hódít a nagyvilágban, amely három napja Szatmárra is megérkezett. A Pokémon GO telefonos játék ártalmatlan szórakozásnak tűnik, mégis, alig néhány nap után magára vonta a rendőrség figyelmét. Világszerte és Romániában is!

A Pokémon Go ingyenes telefonos játékot a japán Nintendo dobta piacra és napokon belül megőrjítette a világot. (Nem mintha az nem lett volna előg őrült amúgy is...) Első lépésként hat országban jelent meg: elsőként értelemszerűen Japánban, majd (július 6-tól) Új-Zélandon, Ausztráliában és az Amerikai Egyesült Államokban. Európában elsőként Németországban lehetett letölteni július 13-án, majd következett Nagy-Britannia - hogy aztán 16-tól már Romániában és Magyarországon is letölhető legyen. A játék óriási üzleti siker, a Nintendo részvényeinek ára 77%-kal ugrott meg.

A játék alapja az 1996-ban megjelent, nagy népszerűségnek örvendő Pokémon elnevezésű kézi játékkonzolra tervezett szerepjáték, iletve rajzfilm, hiszen az abban megismert szörnyecskéket („Pocket Monsters") kell összegyűjteni, de valóságos földrajzi helyszíneken, az úgynevezett kiterjesztett valóság segítségével. Ennek során a helymeghatározásra képes okostelefon térbeli pozíciója alapján jeleníti meg a játékost, annak valóságos környezetében.

Ennek tudható be, hogy - immár Szatmárban is - fiatalok százai sétálnak a föld felé irányított tekintettel, kezükben a telefonnal, mint valami fémdetektorokkal, pásztázva a pokémonokat. És ebből ered az egész veszélye is!

Az amerikai Milford városában például egy körözés alatt álló személy olyannyira a pokémonokra figyelt, hogy észre sem vette és a rendőrségre nyitott be. Az már kevéssé volt komikus, amikor négy angol fiatalt egy alagútrendszerből kellett kimenekíteniük a bányamentőknek. Szerencséjükre volt még kevés térerejük...

Érkeztek azonban tragikus hírek is. Új-Zélandon több autós zuhant már szakadékba, miközben a szörnyecskékre vadászott...

Érthető tehát, hogy a rendőrségnek világszerte lépnie kellett. Három nappal azt követően, hogy a Pokémon Go megjelent az országban, a Román Rendőrség kedden figyelmeztette a játék veszélyeire a felhasználókat. A rendőrség hivatalos Facebook-oldalán a következő üzenetet posztolta: Találhatsz Pokémont a közlekedési szabályokat betartva valamint saját magad és a környezeted testi épségére vigyázva is!".

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: