2012-01-17 16:46:12• hírek • Sajtóközlemény

Versmondás Tasnádon a magyar kutúra napján

Tasnádon is ünnepséget tartanak a magyar kultúra napja alkalmából. A tiszteletadás szervezési feladatát a helyi Ady-Kölcsey Kulturális Egyesület a tasnádi RMDSZ-szel közösen vállalta el.

A magyar kultúra napja, a Himnusz születésnapja tiszteletére a Tasnádi Ady-Kölcsey Kulturális Egyesület és a tasnádi RMDSZ minden verskedvelőt meghív január 20-án 17 órától a Caritas nagytermébe egy versmondó-felolvasó műsorra - szerepel a szervezők meghívólevelében. Céljuk, hogy a kedvenc verse elmondásával, felolvasásával ünnepelje mindenki a Himnusz megírásának 189. évfordulóját.

Amúgy a magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy - a kézirat tanúsága szerint - Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Csekén a nemzeti imánk kéziratát.

Az évfordulóval kapcsolatos megemlékezések alkalmat adnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének, felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket.

Az emléknapon világszerte számos kulturális és művészeti rendezvényt tartanak. E naphoz kapcsolódva adják át a magyar kultúrával, továbbá - 1993 óta - az oktatással, pedagógiai munkával kapcsolatos díjakat Magyarországon: így az Apáczai Csere János-, a Brunszvik Teréz-, az Éltes Mátyás-, a Karácsony Sándor-, a Kiss Árpád-, a Németh László- és a Szent-Györgyi Albert-díjat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: