2012-03-19 15:17:56• hírek • Sajtóközlemény

Az új miniszter is támogatásáról biztosította a tasnádiakat

Több mint kétezer látogatója volt a bukaresti Romexpo turisztikai vásár és kiállításon jelen lévő tasnádi strandnak. Március 15-e és 18-a között a dél-szatmári város küldöttsége részt vett a romániai fővárosban megtartott nemzetközi expón, amely az ország legjelentősebb turisztikai kiállítása.

A tasnádi strandot - amely mögött többek között Véron András polgármester is a város termálstrandjához invitálta a látogatókat - megtisztelte látogatásával Cristian Petrescu, a regionális és turisztikai szaktárca vezetője is. A tasnádi elöljáró egyebek mellett ismertette a miniszterrel a helyhatóság azon elképzelését, hogy gyógykezelési központot kíván létrehozni a tasnádi üdülőközpontban. Elene Udrea korábbi tárcavezető után a jelenlegi turisztikai miniszter is támogatásáról biztosította a tasnádiakat.

Véron András polgármester korábban elmondta hírportálunknak, hogy a fürdőhely továbbfejlesztését tartja első számú célkitűzésének. A helyi tanács hozott ugyanis egy olyan döntést - immár jó ideje tartja is ehhez magát -, miszerint a strandból származó jövedelmeket oda fektetik vissza, abból remélik ugyanis a kisváros fejlődésének biztosítását. Ennek jegyében idén kempingtábort alakítanak ki a strandon kívül. Az elöljáró szólt arról is, hogy minden követ megmozgatnak a termálvizük hatékonyabb felhasználása érdekében.

Nem titkoltan igyekeznek a régió gyógyturizmusának legfőbb központját náluk kialakítani. A polgármester hangoztatta, hogy jobb minőségű a tasnádi víz ilyen tekintetben is, mint például a Nagyvárad melletti Félixfürdőé. Egy kezelési központ felépítése ennek okán a dél-szatmáriak célkitűzése. Olyasféle centrum ugyanis a dél-magyarországi Gyulára évente több millió turistát vonz. „A gyógyturizmus a legjövedelmezőbb ágazat, szerintem nagy jövője van, és mi ennek kiépítését szeretnénk megvalósítani" - domborította ki Véron András.

A központban a tervek szerint 25 rendelő működne, amelyekben különféle termálvizes gyógykezelés várna az azt igénylőkre.


A régió gyógyturisztikai központjának kialakítása a cél.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: