2012-05-08 20:30:25• hírek • Szatmár.ro

Az új kormány le is váltotta a kormánybiztosokat

Az összes alprefektust és prefektust leváltotta az USL-kormány - saját embereiket helyezik a megüresedett székekbe.

Már az első kormányülésen megkezdte a politikai tisztogatást az USL-szövetség. Victor Ponta kormánya ugyanis első ülésén arról is határozott, hogy leváltanak valamennyi prefektust és alprefektust, akiket az előző kormány részéről a Demokrata Liberális Párt (PD-L) és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) javasolt tisztségbe.

Ennek értelmében Szatmár megyében meglehetősen rövid munka után távozik a prefektusi székből az április 19-én kinevezett Cristian Sasu, illetve leváltották Pataki Csabát is, aki alprefektusi kinevezése előtt a Szatmár Megyei Tanács kötelékébe tartozó Regionális Fejlesztési Igazgatóság vezetője volt.

Pataki Csaba a Szatmár.ro kérdésére elmondta: egyelőre még csak a híradásokból értesült a leváltásról, hivatalosan még nem közölték vele, hogy már nem alprefektus, és minisztériumi szinten sem tudott senki sem a leváltásokról. Ugyanakkor sajnálatának adott hangot, hogy akkor mozdították el őket a tisztségükből, amikor "végre lett kivel dolgozni". A Sasut a prefektusi tisztségben megelőző Radu Giurca ugyanis nem az operatív munkáról volt híres...

Pataki szerint a Ponta-kormány hirtelen döntése egyfajta üzenet értékkel bír a romániai magyarság számára: a magyar vezetőket, a magyar érdekeket a kormány semmibe veszi és egyetlen tollvonással el is tünteti őket, amennyiben a magyarságnak nincs erős érdekképviselete Bukarestben.

A Közigazgatási Palotában már a délután folyamán szárnyra keltek a pletykák a leendő prefektusok kapcsán. A jelenlegi kormányban tapasztalható erőviszonyok alapján a prefektusi széket egy szocialista politikus kapja majd meg, míg az alprefektusi székbe egy liberális ülhet majd. A pletykák szerint a prefektusi székbe a PSD Eugeniu Avramot ülteti majd. Ő egyébként az Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóságon dolgozik jelen pillanatban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: