2011-11-09 13:33:27• hírek • Póti Orsolya

Az új alkalmazási útmutatókat tanulmányozzák a pedagógusok

Megjelentek a tanügyi törvény gyakorlatba ültetéséhez szükséges alkalmazási útmutatók. Az alkalmazási útmutatókra már szükség volt, ugyanis jelentős átszervezéseket vezetett be az új tanügyi törvény.

Az útmutatók hiánya jelentős volt, ugyanis az idén ötödik osztályt kezdő diákokat szinte három hónapig a régi tanterv szerint oktatták, holott itt is komoly változtatásokat kell bevezetni, mivel az általános iskola felső tagozata az eddigi négy helyett ötéves lesz, azaz nyolcadik helyett a 9. osztály elvégzése után felvételizhetnek majd középiskolába a diákok.

A Hivatalos Közlönyben megjelent alkalmazási útmutatót a pedagógusok a napokban tanulmányozzák - tudtuk meg Szász Piroskától, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség főtanfelügyelő-helyettesétől.

A juttatást szabályozó alkalmazási útmutatóban például az áll, hogy 2012-től nem részesül érdemfokozatban a tanügyi kisegítő személyzet (titkár, könyvtáros, informatikus, laboráns stb.) Az érdemfokozat az alapfizetés 25 százalékát tette ki. Eddig ezt a juttatást mind az oktató, mind a tanügyi kisegítőszemélyzet megkaphatta.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: