2006-07-15 17:53:57• hírek • Szatmár.ro

Az új Ford Galaxy

 A megújult Ford Galaxy nem hagy esélyt  a vetélytársaknak.
A megnövelt külső méretek ügyes kihasználásával tágas helyet alakítottak ki hét személy és poggyászuk részére. Magas üléshelyzete és mélyre lenyúló üvegezése miatt olyan belőle a kilátás, mint egy parancsnoki hídról. A Ford FoldFlatSystem (FFS) megoldással kombinált három üléssoros elrendezés rendkívüli flexibilitást eredményez, miközben a csomagtér már alaphelyzetben is harmadával nőtt (335 helyett 435 liter). Ha pedig lehajtják a második és a harmadik sori üléseket, lenyűgöző 2325 liter az eredmény.

A Galaxy csomagtere 2325 literre nő, ha lehajtják a hátsó üléseket, ám még mind a hét ülés mögött is 435 literes űrméret áll rendelkezésre. A sík padló hossza két méter, szélessége 115 centi. Ezenkívül 31 különféle rakodóhely van az autóban, 110 liternyi teljes befogadóképességgel. Tetőkonzolt, a modellváltozattól függően, rövid, közepes vagy teljes hosszúságban lehet rendelni. Az utóbbi a szélvédőtől a második üléssorig ér. 

  
Az opcionális Panorámatető kívülről egységes üvegfelülete belülről négy részre oszlik (kettő ez első- és kettő a hátsó ülések felett), míg a középső tetőkonzol végighúzódik az egész utastéren. Ebben helyezték el az öt rakodóhelyen kívül a gyermekfigyelő tükröt is.

 

Az új Galaxy gazdag motorválasztékának tagjai az 1.8 literes Duratorq TDCi 100 LE (74 kW), az 1.8 literes Duratorq TDCi 125 LE (92 kW), a 2.0 literes Duratorq TDCi 130 LE (96 kW) koromszűrővel, a 2.0 litre Duratorq TDCi 140 LE (103 kW) koromszűrővel vagy anélkül, és a 2.0 literes Duratec TDCi 145 LE (107 kW).

Az adaptív sebességtartó automatika lehetővé teszi, hogy Ön diktálja az iramot – és automatikusan korrigálja sebességét, ha az Ön előtt haladó gépkocsi lassabban halad. A követési távolság jelző rendszer hallható és látható módon figyelmeztet, ha felmerül az Ön előtt haladó járművel való összeütközés kockázata. Ezzel egy időben a vészfékasszisztens (EBA) előkészíti a fékeket, hogy a fékrendszer nyomásának növelésével elősegítse a maximális fékhatást.

Váratlan események esetén a Ford Galaxy Intelligens Védelmi Rendszer (IPS) azonnal reagál. A teljes körű légzsákrendszer részei a vezető- és utasoldali első légzsákok és oldallégzsákok, valamint az első, második és harmadik üléssor függönylégzsákjai. Sőt, a Ford Galaxy-be most egy vezető térdlégzsák is került.
Az előfeszítővel ellátott, hárompontos biztonsági övek kiegészítik a légzsákrendszert, míg a biztonsági acélváz, az oldallégzsákok, az összecsukódó kormányoszlop és a pedálok tökéletes védelmet nyújtanak ütközés esetén. A gyermek védelmére a Ford Galaxy-ba ISOFIX gyermekülés rögzítő került.
Annak érdekében, hogy Ön tökéletes biztonságban érezhesse magát, az új Ford Galaxy-t a Ford a biztonsági hírnevéhez hűen alakította ki. A Galaxy várhatóan kiugró teljesítményt nyújt majd az Euro NCAP törésteszten.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: