2008-11-24 15:12:07• hírek • Parajdi Andrea

Az ügyintézést segítené

Egy olyan informatikai központ létrehozására készít pályázatot a Szatmár Megyei Tanács, amely könnyebb ügyintézést tenne lehetővé a megye lakosai számára.

Az informatikai központban minden olyan ügyintézésre lehetőség nyílna, amely a Szatmár Megyei Tanácshoz tartozó intézményekhez kapcsolódik -tájékoztatott Pataki Csaba, a Megyei Tanács Területfejlesztési Igazgatóságának vezetője.

 

A központ az egyszerű állampolgárok számára internet hozzáférési lehetőséget biztosítana, ahol az on-line befizetések és kérvényleadásokon kívül véleménynyilvánításra is mód lenne. Az informatikai központban, akár a Gyermekvédelmi Igazgatósághoz szánt szociális juttatásokra szóló kérvényeket, vagy építkezési engedélyekhez szükséges dokumentumokat is le lehet majd adni, viszont még az sem kizárt, hogy repülőjegy-foglalásra is lehetőség nyílik. Egy olyan biztonságos rendszerről van szó, ahol minden ügyintézést percre pontosan nyomon lehet majd követni.

Mint megtudtuk, november 28. a projekt leadási határideje, amelyet a benyújtás előtt a Megyei Tanács tagjainak még jóvá kell hagyniuk. A projekt leadását követően, annak elfogadásáról két-három hónapon belül hoz döntést az Informatikai és Távközlési Minisztérium. Majd ezután, 18 hónap áll rendelkezésre a projekt megvalósítására. -Egy másfél millió euró értékű beruházásról van szó, amely komoly technikai eszközbeszerzést, illetve szakszemélyzet kiképzését is igényli. A központ megnyitása előtt egy olyan médiakampányt is szervezünk majd, amellyel tájékoztatjuk a lakosságot erre az ügyintézési lehetőségre. Fontos, hogy minél többen vegyék igénybe ezt a szolgáltatást, hiszen a projekt feltétele, hogy évente legalább 5000 látogató használja ezt a központot - mondja Pataki.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: