2013-10-12 11:31:01• hírek • Kocsis Zoltán

Az ügyészség is megerősítette: megerőszakolták és meggyilkolták Vivient

Amint arról péntek este beszámoltunk, október 11-én, kevéssel 16 óra után egy gyerek holttestére bukkantak Szatmárnémetiben, a Kubik-tó partján. Akkor a Szatmár Megyei Rendőrség sajtószóvivője megerősítette, hogy az áldozat a vasárnap eltűnt Dragos Vivien Patricia. Az ügyészség viszont nem nyilatkozott. „Egyelőre nem mondhatok semmit, kérem, értsék meg. Engedjék, hogy végezzük a munkánkat!", mondta a helyszínelést irányító Gabriela Pop ügyésznő.

Szombat délelőtt viszont már egy sajtóközleményben az ügyészség arról tájékoztatott, hogy az áldozat a 10 éves D. V. P. - azaz Dragos Vivien Patricia. A közleményből kiderül, hogy a Szatmár Megyei Törvényszék mellett működő Ügyészség péntek este 23.45 órakor törvényszék elé állította a gyanúsítottat is, a 23 éves D.O.-t., aki ellen elrendelték a 29 napos előzetes letartóztatást.

Noha az ügyészség hivatalosan még nem erősítette meg, a gyanúsított nem más, mint Ovidiu Detesan, a kis Vivien nővérének élettársa.

A sötétbarna, hosszú hajú, barna szemű, alig 33-35 kilogramm súlyú Vivien egy szociálisan többszörösen hátrányos helyzetű „családban" élt a Toamnei utcai szükséglakások egyikében. Az egy szobát meg kellett osztania nővérével, annak élettársával, valamint azok két kis gyerekével, akikre gyakran kellett vigyáznia. Ennek ellenére rendszeresen járt iskolába, anyagi helyzetét viszont jól tükrözi, hogy egyetlen füzete volt mindössze. Az ortodox egyház, valamint a római katolikus egyház karitatív szervezeteinek köszönhetően jutott rendszeresen élelemhez.

Az ortodox egyház temploma mellett is látták utoljára vasárnap délután, amint a Golescu-hídon a buszra várt „sógora" társaságában. Mint rendesen, az Ócskapiac melletti megállóban azonban már nem szállt le. Nővére élettársa ugyanis valamilyen ürüggyel elérte, hogy vele tartson egy kalyibába, ahol előbb megerőszakolta, majd megfojtotta a kislányt. Azt remélte, a gyilkossággal meg tudja akadályozni, hogy állatias tette napvilágot lásson.

Detesan ezt követően elrejtette a holttestet, majd, hogy a gyanút elterelje magáról, vasárnap óta rendszeresen részt vett a kislány keresésében zajló akciókban. Meg nem erősített információk szerint azonban a rendőrség fokozottan gyanúsítottnak tekintette, Nagybányán hazugságvizsgálatnak vetette alá, amit követően beismerte tettét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: